Συστατικά
560gr βούτυρο
450gr κρέμα τυριού
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
5 αυγά
2 ¼ κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ¾ κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι γάλα
280gr τριμμένη καρύδα
450 κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Βουτυρώστε 2 στρογγυλές φόρμες για κεικ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μιξερ  για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και ανακατεύουμε μεταξύ κάθε προσθήκης. Προσθέστε 1 ½ κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου. Ανακατέψτε καλά το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα ψησίματος, το αλάτι και τη σκόνη ψησίματος μαζί. Προσθέστε τωρα τα ξηρά συστατικά και το γάλα στο μειγμα και ανακατέψτε με χαμηλή ταχύτητα. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν και στη συνέχεια ρίξτε μεσα 110gr καρύδας. Μοιράστε το μειγμα εξίσου στις 2 φόρμες . Βεβαιωθείτε ότι από πάνω είναι ισιωμένο το μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια ψύχεται για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, κάντε την κρέμα σε ένα μιξερ πάλι. Προσθέστε στο μπολ το τυρί κρέμας, το βούτυρο, το υπόλοιπο βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και αναμίξτε με χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να εξομαλυνθεί. Βάλτε το 1 κέικ σε ένα πιατο μεγαλο και στη συνέχεια γεμίστε με την κρέμα και στις πλευρές. Προσθέστε το δεύτερο στρώμα και γεμίστε από πάνω και τις πλευρές. Λειάνετε την κρέμα στις πλευρές και πασπαλίστε με την υπόλοιπη καρύδα.

Credit toRecipe4Living

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα Καρπούζι
Επόμενο άρθροΡολό Κιμά με πατάτες στον φούρνο…γεμάτο γεύση