Κέικ Πειρασμός – με βανίλια και σοκολάτα

Yλικά

– 3 αυγά
– μια πρέζα αλάτι
– 150 ml λαδιού
– 150 γραμμάρια αλεύρι
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
– 60 ml γάλακτος
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 20 ml γάλακτος
– 20 γραμμάρια κακάο
– ξύσμα λεμονιού

– 100 γραμμάρια σοκολάτας
– 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε τ ασπράδια των αυγών σ ένα μπολ ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ σφιχτή μαρέγκα.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα, το λάδι και το μπέικιν πάουντερ.Ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε τώρα με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις.
Βάζουμε σ ένα μπολ μέρος απο το μείγμα προσθέτουμε τα 20 ml το γάλα, το κακάο και το ξύσμα.Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε την μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε λίγο απ το άσπρο μείγμα.
Στη συνέχεια λίγο απ το σοκολατένιο μείγμα,το υπόλοιπο άσπρο μείγμα και τέλος το σοκολατένιο.
Ανακατεύουμε μ ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 190 ° C.
Βάζουμε σ ένα μπολάκι τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 2 λεπτά.
Κόβουμε το πάνω μέρος του κέικ και το περιχύνουμε με την ρευστή σοκολάτα.

Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Τρούφα Σοκολάτας…Πεντανόστιμο αφράτο και λαχταριστό
Επόμενο άρθροΤάρτα Αμυγδάλου με κρέμα