Συστατικά

1 κούπα μη αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου.
350 gr ζάχαρη
4 αυγά
2 κg. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600gr κονσερβα ροδάκινο, το κάνουμε πουρέ

Κρέμα Κανέλας για επικάλυψη
5 κσ. καστανη ζάχαρη
1 κσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ. κανέλα
πρέζα αλάτι
1 κσ αλατισμένο βούτυρο, κρύο

Κρέμα για την διακόσμιση
115gr τυρί κρέμα
1 κουπα ζάχαρη άχνη
1 1/2 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
1-2 κσ γάλα, όσο απαιτείται

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Απλώστε λίγο περισσότερο από το μισό του μείγματος του κέικ σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 30 x 45. Μπορεί να σας φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετό μείγμα για να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιου, αλλά θα το καλύψει. Θα είναι ένα πολύ λεπτό στρώμα, αλλά φουσκώνει ενώ ψήνεται. Απλώστε το πουρέ ροδάκινου από  πάνω και, στη συνέχεια, ρίξτε τις κουτάλιες από το υπόλοιπο μείγμα τυχαία από πάνω. Απλώστε το ελαφρώς, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν πολλά σημεία χωρίς καθόλου από το μείγμα.

Για την επικάλυψη  Κανέλας: Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε την καστανη ζάχαρη, αλεύρι, κανέλα και αλάτι. Προσθέστε το κρύο βούτυρο και χρησιμοποιώντας τα καθαρά χέρια σας, τρίψτε τα όλα μαζί τα ξηρά συστατικά με το βούτυρο. Πασπαλίστε το πάνω από κέικ. Ψήνετε για 33-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κεικ και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα διακόσμισης: Τοποθετήστε το τυρί κρέμα σε ένα πιάτο και βάλτε το σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνει πολύ μαλακό. Προσθέστε την αχνη ζάχαρης και βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε γάλα, όσο είναι απαραίτητο, για να δέσει καλά σαν κρέμα.  Απλώστε το πάνω από το ψημένο κέικ.

credit to Weekend Potluck!

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτική Τυρόπιτα με Κουρκούτι, Ντομάτα και Πιπεριά
Επόμενο άρθροΨημένα ψωμάκια με ζαμπόν και τυρί