Το Κέικ του Καφέ

Υλικά:

Για το Κέικ:
_ 130 γραμμάρια βούτυρο.
_ 150 γρ ζάχαρη.
_ 125 γραμμάρια γιαούρτι.
_ 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό γάλα.
_ 30 ml γάλακτος.
_ 3 αυγά.
_ 230 g μαλακό αλεύρι σίτου.
_ 16 γρ μπέικιν πάουντερ.

Για την κρέμα καφέ:
_ 200 γραμμάρια λευκής σοκολάτας.
_ Ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ.
_ 60 ml γάλακτος.

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το βούτυρο , ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε πάλι.
Στην συνέχεια ριχνουμε το καφέ διαλυμένο σε γάλα και πάλι ανακατευουμε και ριχνουμε και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνουμε τα αυγά και ξανα χτυπάμε καλα. Τέλος το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατεύουμε με ενα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσερκι 23 εκ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτα

Για την κρέμα καφέ

Σ ενα μπεν μαρι ρίχνουμε το βούτυρο , τον καφέ , το γάλα και ανακατεύουμε να λιώσουν και αφήνουμε να κρυώσει.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω απο το κέικ και το απλώνουμε

και πασπαλίζουμε με λίγο καφέ

Ετοιμοοοοοοοοοοοο

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο Μπριαμ της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΧοιρινό με ρύζι στο φούρνο μέσα σε σακούλα