Κέικ σιροπιού με κολοκύθα και σιμιγδάλι

Υλικά:

κολοκύθα – 800 γρ.
σιμιγδάλι – 500 g (σιτάρι)
γιαούρτι – 500 γρ.
ζάχαρη – 200 γρ.
Μπεικιν Παουντερ – 2 τεμ. (20 γρ.)
κανέλα – 1 κουταλιά της σούπας.
βανίλια – 1 τεμ.
λεμόνι – 1 τεμ. (μόνο φλοιός)
Βουτυρο

Για το σιρόπι:
ζάχαρη – 400 γρ.
νερό – 800 ml.
κανέλα – 1 τεμ. (ραβδί)
λεμόνι – 1 τεμ. (μόνο χυμός)

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ή μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τη ζάχαρη. Προσθέστε το ξυλάκι κανέλας. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Τέλος προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Για το κέικ, σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπεικιν, τη βανίλια και
ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε το ξηρό μείγμα πάνω από την προ-τριμμένη κολοκύθα. Προσθέστε το ξύσμα ενός λεμονιού, σιμιγδάλι, γιαούρτι και ανακατέψτε για να ανακατέψετε όλα τα προϊόντα.
Λιπάνετε ένα ταψί με λίγο βουτυρο και απλώνετε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα….η πίτα της γιαγιάς μου
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με πορτοκαλί ανθότυρο και μήλα, πολύ μαλακό και αρωματικό. Λιώνουν στο στόμα σου