Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (200 γρ.)
1/2 φλιτζάνι λάδι (125 ml)
1 φλιτζάνι γάλα (250 ml)
2 κούπες αλεύρι (300 γρ.)
3 κουταλιές της σούπας κακάο (50 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη μαγειρική σόδα (10 γρ.)
6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα cranberry
άρωμα βανίλιας

Για το γλάσο:
100 γρ σοκολάτα (54% κακάο)
γάλα, όσο η σοκολάτα για να φτάσει στην επιθυμητή σύσταση

Πώς να ετοιμάσετε το κέικ – απλή και φθηνή συνταγή:

Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας, το λάδι και το γάλα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το άρωμα βανίλιας με οποιαδήποτε άλλη γεύση έχετε και σας αρέσει. Για παράδειγμα, εκχυλισμα πορτοκαλιού του δίνει υπέροχη γεύση 😉
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ανακατεμένο με κακάο και μαγειρική σόδα πάνω από το παραπάνω μείγμα.
η μαγειρική σόδα μπορεί να αντικατασταθεί με μπέικιν πάουντερ
Αφού ανακατέψετε τη σύνθεση, προσθέστε τη μαρμελάδα και ανακατέψτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μαρμελάδα

Συνήθως χρησιμοποιώ στη συνταγή περίπου 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα, αυτή τη φορά έβαλα 6 και ήταν εντάξει μπορείτε να προσθέσετε στη σύνθεση χοντροκομμένη καρυδόψιχα με ένα μαχαίρι, σταφίδες ή κομμάτια σοκολάτας
Η σύνθεση αδειάζεται σε ταψί (διαμέτρου 35 εκ.) στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνεται σε μέτρια φωτιά (ή 160 βαθμούς, ηλεκτρικός φούρνος με αερισμό) για περίπου 30 λεπτά.
μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μικρότερο δίσκο, εγώ χρησιμοποίησα πολύ μεγάλο γιατί μου αρέσει να μην βγαίνει πολύ ψηλά, να δαγκώνεις χωρίς να κάνεις μουστάκια σοκολάτας
Βγάζουμε το κέικ σε σχάρα μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το γάλα, λίγο λίγο, μέχρι να πάρει την επιθυμητή συνοχή.
Το κρύο κέικ γλασάρεται με σοκολάτα και μοιράζεται αφού κρυώσει πολύ καλά.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με λευκό κρασί, απόλαυση
Επόμενο άρθροΣοκολάτα και πορτοκάλι, για μένα αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός