Κέικ σοκολάτας με Πορτοκαλί και κάρδαμο

Υλικά

100gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι Φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αλεύρι κέικ (ή 1 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1/4 φλιτζάνι Κορν φλαουρ)
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1/2 κουταλάκι καρδαμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C, τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο
Ετοιμάστε το ταψί του κέικ σας ραντίζοντάς το με λάδι και πασπαλίζοντας με αλεύρι
Σε ένα μπολ χτυπήστε και κάνετε κρέμα το βούτυρο με τη ζάχαρη
Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και κτυπήστε μέχρι το χρώμα να γίνει οχροκιτρινο
Προσθέστε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Επίσης κοσκινίζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να είναι ομοιογενές το μείγμα (προσπαθήστε να μην το αναμειγνύεται υπερβολικά)
Ρίξτε 3/4 του μείγματος στην φόρμα του κέικ
Προσθέστε τη σκόνη κακάο, κανέλα, κάρδαμο και καφέ στο υπόλοιπο 1/4 και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές επίσης Ρίξτε το μίγμα σοκολάτας πάνω από το απλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι και να το ρίξετε σε διαφορετικές περιοχές της φόρμας, αν θέλετε στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα καλαμακι για να ανακατέψετε τη σοκολάτα αν θέλετε να έχετε ένα αναμεικτο αποτέλεσμα στο ψημένο κέικ
Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο του κέικ

Σημειώσεις:
Το κάρδαμο, η κανέλα και ο καφές είναι προαιρετικά, αλλά να τα δοκιμάστε. Τουλάχιστον μία φορά! Θα εκπλαγείτε ευχάριστα
Τα ποσά που αναφέρονται στην παραπάνω συνταγή αρκούν για μια απλή φόρμα κέικ. Εάν θέλετε να κάνετε το κέικ σε μία στρογγυλή φόρμα, μπορεί να χρειαστεί να διπλασιάσετε τη συνταγή ανάλογα με το μέγεθος της φόρμα σας

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό ψωμί
Επόμενο άρθροΤο τριμμένο Γλυκό Μπανάνας