Κέικ σοκολάτας στο μπλέντερ

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι (280 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια ζάχαρη (400 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι καθαρή σκόνη σοκολάτας / κακάου
1 κουταλιά της σούπας μαγιά τύπου Royal ή μπεικιν παουντερ
3 αυγά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

Παρασκευή

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ºC και βουτυροαλευρωνουμε ένα καλούπι. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει αφού το κέικ σοκολάτας σε ένα μπλέντερ είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να φτιαχτεί και είναι προτιμότερο να θερμαίνεται ο φούρνος και να έχουμε έτοιμο το καλούπι.
– Παίρνουμε το μπλέντερ και βάζουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, ώστε να τα διαλύσουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη κακάου. Ανακατέψτε λίγο μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές για να συνεχίσετε με το παρασκεύασμα.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Κατά καιρούς καθαρίζουμε τις άκρες έτσι ώστε το αλεύρι που παραμένει κολλημένο σε αυτά να βγαίνει και αναμιγνύεται καλά με όλη τη ζύμη του brownie στο μπλέντερ.
– Αυτήν τη στιγμή αναμιγνύουμε το μείγμα λίγο περισσότερο και προσθέτουμε τη μαγιά έτσι ώστε να κατανέμεται καλά σε όλες τις πλευρές
– Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ σοκολάτας στο μπλέντερ στο καλούπι που έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε στο φούρνο στους 180 ºC για περίπου 50 λεπτά.
– Μόλις ψηθεί το κέικ σοκολάτας, το αφήνουμε να ξεκουραστεί με το φούρνο για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρούμε, και το αφήνουμε να κρυώσει σε ράφι.
Ενώ το κέικ κρυώνει, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα γλασσο σοκολάτας και να το περιχύσετε

Καλη Επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη απλή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροΨωμί με κίτρινο αλεύρι…μιας Μυτιληνιας γιαγιάς