Συστατικά
Γέμιση:
1 φλιτζάνι τυρί ricotta(ανθότυρο) (κατά προτίμηση φρέσκια, αν όχι και νωπή, αποστράγγιση σε πανί κατά τη διάρκεια της νύχτας ή για μερικές ώρες)
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπονε
⅛ κγ εκχύλισμα βανίλιας 
½ φλιτζάνι αχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Κέικ:
400gr κρέμα σαντιγί, καλά διατηρημένη στο ψυγείο
1/3 κουπας ζάχαρη 
1 κουτί κράκερς (ίσως και επιπλέον)
2 κύπελλα δάκρυα(τσιπς) σοκολάτας, χωρισμένα
⅓ κούπα κρέμα γάλακτος
μια χούφτα ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης

Οδηγίες
Σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης σε χαμηλή ταχύτητα χτυπήστε το ανθότυρο, mascarpone, και βανίλια μόνο μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίχνετε μέσα και χτυπάτε τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιου, μέχρι να συνδυαστούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης ή στο μπολ ενός μίξερ βάσης προσθέστε τη κρέμα γαλακτος και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα 1 λεπτό και μεσαία ταχύτητα 2 λεπτά. Γυρίστε σε ψιλή ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές. Όταν ανασηκώσετε το μείγμα, η κρέμα θα πρέπει να κολλήσει χωρίς να πέσει.
Προσθέστε το μείγμα του ανθότυρου(γέμιση) στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να συνδυαστούν.
Στρώστε στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20×30 με κράκερς, σπάζοντας τα χωριστά αν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο.
Ρίξτε τη μισή από τη γέμιση από πάνω και απλώστε το, πασπαλίστε με ½ φλιτζάνι σοκολάτας. Από πάνω με ένα άλλο στρώμα κράκες, στη συνέχεια το υπόλοιπο της γέμισης και άλλο ½ φλυτζάνια σοκολάτας.
Από πάνω με ένα άλλο στρώμα κράκερς. Ψύξτε 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Κάντε την επικάλυψη :
Προσθέστε το υπόλοιπο φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας σε ένα μικρό μεταλικό μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος μόνο για να σιγοβράσει. Ρίξτε την πάνω από τα τσιπ και καλύψτε το μπολ με ένα πιάτο ή κομμάτι αλουμινόχαρου. Αφήστε να καθίσει 5 λεπτά.
Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω από την κορυφή του κέικ. Απλώστε ομοιόμορφα και πασπαλίστε με τα τριμμένα φιστίκια αιγίνης. Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον 6 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

www.cinnamonspiceandeverythingnice.com

Προηγούμενο άρθροΚρουασάν με Κρέμα…του δίνει μια βελούδινη γεύση
Επόμενο άρθροΕύκολη ζαρωμένη Τυρόπιτα