Κέικ Snickers

Συστατικά για την βάση:

8 ασπράδια αυγών
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γρ αλεσμένα καρύδια
4 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Γλάσο λευκής σοκολάτας:
250 γρ λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές λάδι

Κρέμα καραμέλας:
12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
8 κρόκους
250 γρ φουντούκια ωμά, ανάλατα

Πικρό γλάσο σοκολάτας:
250 γρ μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση:

Για την βάση, χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τα αλεσμένα καρύδια ανακατεμένα με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε απαλά με ένα πιρούνι και
βάζουμε τη σύνθεση στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και λαδωμένο με λίγο βούτυρο. Ισοπεδώστε καλά και αφήστε
το σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Το γλάσο λευκής σοκολάτας λαμβάνεται λιώνοντας τη σοκολάτα μαζί με το λάδι στο Bain-Marie. Το έριξα πάνω στον εντελώς
παγωμένο πάγκο. Ψύξτε την φόρμα για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να σκληρύνει η στρώση σοκολάτας.

Για την κρέμα καραμέλας βάζουμε 8 κουταλιές της σούπας λιωμένη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί σε κάποια σημεία γιατί γίνεται πικρή. Προσθέτουμε το βούτυρο και σιγοβράζουμε μέχρι να ενσωματωθεί τελείως.
Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές ζάχαρη με τους κρόκους και ρίξτε τους πάνω από το μείγμα ζάχαρης και βουτύρου. Προσθέτουμε και τα φουντούκια που έχουμε τηγανίσει λίγο, για να έχουν πιο έντονη γεύση.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το περιχύνουμε με το γλάσο λευκής σοκολάτας. Προσοχή! Και τα δύο πρέπει να είναι κρύα, αλλιώς μπλέκονται.

Στο τέλος, το γλάσο μαύρης σοκολάτας ετοιμάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το γλάσο λευκής σοκολάτας και χύνεται πάνω από την καραμέλα.
Αφήνεται να σκληρύνει και μπορεί να κοπεί με ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα αφού περάσει από ζεστό νερό.
Αυτό είναι, αυτό είναι όλο!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ σιροπιαστό με ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα…ανακάλυψα πρόσφατα αυτή την συνταγή