Καλαμαράκια Πανέ Φούρνου

Καλαμαράκια Πανέ Φούρνου: Η Μαρία Σίσκου σύζυγος ενός φίλου, (υποσχέθηκα ότι θα σε αναφέρω!) μου “χάρισε” αυτή την πραγματικά καταπληκτική συνταγή! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε γιατί είναι εύκολη και γιατί είναι ελαφριά!

Συστατικά για 4 μερίδες

800 γραμμάρια καλαμαριού κομμένα
120 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Δεντρολίβανο για γεύση
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε τα καλαμάρια ή τις ροδέλες καλαμαριού, αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα (όπως έκανα εγώ), πρέπει να τα ξεπαγώσετε πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Ανακατέψτε τη φρυγανιά με το δεντρολίβανο, το πιπέρι και το αλάτι.
Εν τω μεταξύ, ανοίγετε το φούρνο στους 200°.
Βουτήξτε τα καλαμάρια σε αυτή τη φρυγανιά, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά.
Τοποθετήστε τα δαχτυλίδια, με απόσταση το ένα από το άλλο, σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψεκάστε τα καλαμάρια με λάδι.
Ψήστε για 15 λεπτά, ελέγξτε οπτικά και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι τα δαχτυλίδια να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καλαμαράκια με ρύζι

καλαμαράκια με ρυζι

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
Ψιλοκομμένο άνηθο για πασπάλισμα

Πώς θα το φτιάξουμε…

Πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Αφαιρούμε το ελαστικό διάφανο κοκαλάκι και το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστών. Τα πλοκάμια τα αφήνουμε όπως είναι αλλά μπορούμε και να τα ψιλοκόψουμε, ανάλογα με το προσωπικό γούστο του καθενός. Εγώ τα αφήνω ολόκληρα.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα. Προσθέτουμε 2,5 φλ. νερό, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή επιτυχία

Φωτογραφίες της εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στο cookeatup.com

 

Προηγούμενο άρθροΝτοματοκεφτέδες στο φούρνο!!!
Επόμενο άρθροAγιορειτικη Φανουρόπιτα