Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Αυτή η τυρόπιτα δεν είναι μια απλή τυρόπιτα. Είναι μια τυρόπιτα γεμάτη εκπλήξεις, με μυστικό υλικό που απογειώνει τη γεύση και την υφή. Η ζύμη της, φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι, είναι αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα, αγκαλιάζοντας μια πλούσια γέμιση από τυριά.

Και η εμφάνιση; Εξίσου εντυπωσιακή! Η τυρόπιτα ψήνεται μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, και η μυρωδιά της που μοσχοβολάει όλο το σπίτι σας καλεί να την γευτείτε.

Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση. Η τυρόπιτα λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια γλυκιά και αλμυρή γεύση που σας μαγεύει.

Είτε την απολαύσετε ζεστή, είτε κρύα, αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει. Είναι ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, για πρωινό, για σνακ, για μεσημεριανό ή για βραδινό.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή την τυρόπιτα με το μυστικό υλικό! Σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά συνταγής

3 αυγά
300γρ γάλα πλήρες
150γρ σπορέλαιο
½κ.γ αλάτι
Πιπέρι
1κ.γ καπνιστή πάπρικα
1κ.σ ξύδι
350γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του η κανονικό με 2κ.γ μπέικιν
400γρ τυρί φέτα
40γρ βούτυρο

Σουσάμι για απο πάνω

Ταψί 25χ35

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις ριχνω σε μια μπασινα τρία αυγά τα χτυπαω λιγάκι θα προσθέσω 300 γραμμάρια γάλα, σπορέλαιο είτε ηλιέλαιο είτε καλαμποκέλαιο θα σας πρότεινα καλαμποκέλαιο αλάτι μην το παρακάνετε γιατί θα μπει φέτα, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα θα του δώσει και χρώμα και άρωμα, ανακατεύω και ριχνω τπ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του εάν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο το μπορείτε να βάλετε κανονικό αλεύρι με δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν, ξύδι θα της δώσει τραγανοτητα και θα ενεργοποιήσει το ζυμάρι μας να γίνει λίγο πιο φουσκωτό

Θα χρειαστούμε 400 γραμμάρια σύνολο φέτας θα βάλουμε 250 γραμμάρια μέσα στο ζυμάρι
Θα πάρουμε ένα ταψάκι 25 * 35 θα ψεκάσουμε με λίγο ή θα λείψετε με λίγο σπορέλαιο θα ρίξουμε τη ζύμη μας θα βάλουμε φέτα από πάνω 150 γραμμάρια φέτα θέλουμε να φαίνεται και τέλος θα βάλουμε 30 με 40 γραμμάρια βούτυρο διάσπαρτα επάνω στο ζυμάρι
Ψησισμο αντιστάσεις στους 180 για 40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Γιώργου Ζωλη και η φωτο της κας Ioanna Trag

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο!!!

Υλικά:

1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό(200γρ.)
1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα.
5 αυγά
300 γρ.τριμμένη φέτα ή ανάμικτη φέτα με ανθότυρο
1 ποτήρι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
1 βιτάμ 250 γρ.
Πιπέρι,αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά).

Εκτέλεση:

Λιώνετε το βιτάμ (κρατάμε λίγο από το βιτάμ
για να αλείψετε το ταψί)και χτυπάτε τα αυγά.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Διαλύετε το γιαούρτι στο γάλα.

Αλείφετε το ταψί με λίγο βιτάμ και το αφήνετε να παγώσει.
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά ( εκτός από τα τυριά)ώστε να προκύψει ένα δεμένο κουρκούτι.
Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε.
Απλώνετε το μίγμα στο ταψί.(Νουμ.32)
Ψήνετε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 25-30 περίπου
μέχρι να πάρει χρώμα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια τόνου με σάλτσα άνιθου και λεμόνι: Φρέσκα και γευστικά
Επόμενο άρθροΚριθαράκι με γαρίδες: Ο θησαυρός της θάλασσας σε πιάτο