Θυμίζει έντονα αχλάδι και μηλο!!
ΥΛΙΚΑ

2 κιλά κυδώνια
700 γρ ζαχαρη
2 βανίλιες
1/2 λεμονι τον χυμο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κυδώνια τα βαζουμε σε μια κατσαρόλα με νερο να τα σκεπάζει και βράζουμε περίπου 30 λεπτα.
Μετα τα βαζουμε σε κρύο νερο, τα κοβουμε στα 4 και τα καθαρίζουμε, δεν πεταμε τίποτα τις φλούδες και τα κουκούτσια τα δένουμε σε μια καθαρή πετσέτα.
Τα βαζουμε σε κατσαρολα μαζι με τα καθαρισμένα κυδώνια ( την πετσέτα με τις φλούδες) ρίχνουμε 3 λίτρα νερο και τα βαζουμε να βρασουν, μέχρι να μαλακωσουν.


Περνουμε μια καθαρή κατσαρολα και βαζουμε ενα σουρωτήρι και πάνω στο σουρωτήρι μια καθαρή πετσέτα.

Οταν μαλακωσουν καλα τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και περιμένουν να στραγγίξει ολο το νερο, στίβουμε καλα την πετσέτα που έχει τις φλούδες και τις πεταμε. Κρατούμε την ψυχα του κυδωνιου για άλλη χρήση , ( π χ μαρμελαδα η κυδωνοπαστο ).
Τώρα βαζουμε τον χυμο να βράσει μέχρι να μείνει 1 λιτρο περιπου.
Ρίχνουμε 700 γρ ζαχαρη και βράζουμε μέχρι να δεσει.
Ανακατευουμε συχνά για να μην κολησει και λιγο πριν το τελος ριχνουμε τον χυμο λεμονιου και 2 βανίλιες.
Οταν ειναι ετοιμο το σιρόπι μας το βαζουμε σε παγοκύστες διαφορα σχεδια που εχουμε λαδώσει ελαφριά με σπορέλαιο,

τις βαζουμε στο ψυγειο ( συντήρηση ) να παγώσουν.
Βαζουμε σε μια πιατελα ζαχαρη, και μολις παγώσουν με ενα μαχαιράκι τα ξεφωρμαρουμε και τα περνάμε με την ζαχαρη.
Τα φυλαμε σε γυάλινο βάζο η μεταλλικό!!

Ευχαριστούμε Cooking Tips’ Σπιτικά