Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Υλικά

600 γρ. τυρί κρέμα ( τύπου Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε )
1 & 1/2 κουτάκι Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (το βρίσκετε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
2 & 1/2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ με κακάο
1 ποτήρι γάλα για να βουτήξετε τα μπισκότα
300 ml κρέμα γάλακτος κρύα ( εγώ παίρνω την γνωστή πράσινη ), για να κάνετε την σαντιγί
**Μπορείτε να χτυπήσετε 500 ml ( μια συσκευασία δηλαδή ) κρέμα γάλακτος και τα 200 ml από την σαντιγί να τα ενσωματώσετε μέσα στο μείγμα του τυριού με το καραμελωμένο ζαχαρούχο . Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια ποιο αφράτη και ποιο σταθερή κρέμα για να στρώσετε στο γλυκό σας .

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να έχετε ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα.
( Σε αυτήν την φάση, αν θέλετε , που εγώ σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, προσθέτετε τα 200 ml από την χτυπημένη σαντιγί ).
Ρίχνετε σε ένα μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. ( Σε αυτήν την φάση θα πάρετε τα 200 ml από την σαντιγί και θα τα ενσωματώσετε μέσα στο μείγμα του τυριού με το καραμελωμένο ζαχαρούχο, πριν σπάσετε τα μπισκότα μέσα ). Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που περίσσεψαν,(στην υπόλοιπη σαντιγί ,στα 300 ml δηλαδή), τα ρίχνετε μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι, με απαλές κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε το γάλα. Βουτάτε μέσα στο γάλα τα μπισκότα , ένα – ένα για λίγα δευτερόλεπτα ( με γρήγορες κινήσεις , χωρίς να μουλιάσουν πολλή )και τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο πυρέξ ή σε ένα μακρόστενο τάπερ που χρησιμοποιείτε για γλυκά, το ένα δίπλα στο άλλο, μια στρώση. Από πάνω ρίχνετε τη μισή κρέμα από το μίγμα του τυριού με το καραμελωμένο ζαχαρούχου και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με άλλη μια στρώση μπισκότα.
( Συνολικά τρεις στρώσεις μπισκότα θα έχετε).
Απλώνετε την σαντιγί πάνω στα μπισκότα και με μια σπάτουλα την στρώνετε σε όλη την επιφάνεια. (Αν θέλετε, το υπόλοιπο ½ πακέτο που σας περίσσεψε από την συνταγή ,τρίψτε το από πάνω από την σαντιγί ).
Βάζετε στο ψυγείο το γλυκό σας για 1 ώρα τουλάχιστον και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους !!!

Καλή Επιτυχία !!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡιγανάτο Κοτόπουλο με πιλάφι
Επόμενο άρθροΠάστα-Λευκή…Κόλαση