Καρυδόπιτα Σιροπιαστή

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας

Γευστική και άκρως σιροπιαστή, η καρυδόπιτα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τον απογευματινό καφέ, αλλά και για το γιορτινό μας τραπέζι!

Υλικά

8 Αυγά
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ.σ κονιάκ
1 κουτ.γλ κανέλα
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
2 φλυτζάνια τριμμένη καρυδόψυχα
λίγο αλάτι

Σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
2 κουτ.σ βούτυρο
1/2 φλυτζάνι μέλι
2 κουτ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπωλ σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μίξερ περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μίγμα.
Αναμιγνύουμε σιμιγδάλι, κανέλα, αλάτι και μπέικιν και τα ρίχνουμε σε δόσεις στο μίγμα των αυγών. Προσθέτουμε το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη καρυδόψυχα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί Νο30 και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Όσο ψήνεται εμείς φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά εκτός του μελιού και της γλυκόζης. Βράζουμε για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη.
Αφήνουμε να κρυώσει (χλιαρό), λίγο το γλυκό μας και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη να μείνει για να ρουφήξει όλο το σιρόπι. Ιδανικά το φτιάχνουμε το βράδυ, το αφήνουμε όλη τη νύχτα, και το κόβουμε την επόμενη.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Maria Kostaki

Προηγούμενο άρθροΘράψαλο γεμιστό με σπανάκι και φέτα
Επόμενο άρθροΠατάτες Φούρνου με βούτυρο