Μύδια αχνιστά με μουστάρδα

Αυτό το πιάτο με μύδια αχνιστά με μουστάρδα είναι μια υπέροχη νηστίσιμη επιλογή, γεμάτη με πλούσια γεύση και άρωμα. Τα μύδια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μαγειρεύονται αχνιστά με κρεμμύδι, σκόρδο, δημιουργώντας μια ζουμερή και γευστική βάση. Η προσθήκη μουστάρδας χαρίζει μια πινελιά πικάντικης νοστιμιάς, ενώ το ανηθο δροσίζει και δένει αρμονικά το πιάτο.

Υλικά (για 4-5 μερίδες):

  • 500γρ. μύδια κατεψυγμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Προαιρετικά: χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σβήνουμε με λίγο νερό (περίπου μισό ποτήρι) και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά
  6. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  8. Προαιρετικά, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα.

Συνοδευτικά:

Μπορείτε να σερβίρετε τα μύδια με ρύζι, πατάτες τηγανητές, μακαρόνια, ή όσπρια (όπως μαυρομάτικα φασόλια).

Καλή όρεξη!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως καρότο ή ντομάτα.
  • Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι ή πιπέρι καγιέν.
  • Φροντίστε να μην βάλετε πολύ νερό στα μύδια, για να μην χάσουν τη γεύση τους.
  • Είναι σημαντικό τα μύδια να είναι φρέσκα. Αν δεν είστε σίγουροι, καλύτερα να μην τα καταναλώσετε.

H συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου