Κλασικό Τιραμισου με παστεριωμένα αυγά; 💞

Αγαπάμε και τα δύο 😋😋😋

Υλικά

Για 6 κουπάκια:
4 αυγά
100 g κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ μασκαρπόνε
50 γρ Νερό
4 φλιτζάνια ζαχαρούχου καφέ.
1 φλιτζάνι Maraschino .
Σαβαγιάρ για γεύση.
Πικρό κακάο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε έναν καλό καφέ, τοποθετήστε τον σε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε τα σαβαγιάρ και προσθέστε το λικέρ.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, για την ασφάλειά μας θα χρειαστεί να τα παστεριώσουμε και τα δύο, μην ανησυχείτε, είναι πολύ εύκολο.
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα με 25 γραμμάρια νερό και 50 γραμμάρια ζάχαρη στη φωτιά, ανακατέψτε και μαγειρέψτε φροντίζοντας να μην ξεπεράσει τους 119 ° (πρέπει να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρέματος).
Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ, μόλις το σιρόπι φτάσει στους 115° αρχίζουμε να χτυπάμε.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα των χτυπημάτων και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι ζάχαρης, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα μέχρι να κρυώσει.

Μόλις γίνει αυτό, αφαιρέστε τα ασπράδια, πλύνετε τα πάντα, στεγνώστε, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία παστερίωσης με τους κρόκους.
Τέλος προσθέτουμε το μασκαρπόνε στους κρόκους των αυγών και δουλεύουμε ξανά.
Πριν προσθέσετε τα ασπράδια στην κρέμα μασκαρπόνε, προσθέστε μια-δυο κουταλιές της σούπας στο μείγμα, ώστε να γίνει πιο ρευστό, επομένως πιο εύκολο να το δουλέψετε. Προσθέστε το υπόλοιπο σιγα σιγά για να αποφύγετε να κόψει.

Πάρτε μερικά φλιτζάνια (τα υλικά είναι υπεραρκετά για 6 άτομα) και πρώτα βάλτε τα τα σαβαγιαρ εμποτισμένα με καφέ, μια στρώση κρέμας που προέκυψε, πασπαλίστε με κακάο και στρώστε άλλη μια στρώση μουλιασμένα σαβαγιαρ και μια άλλη στρώση κρέμα.
Τελειώνουμε με ένα πασπάλισμα κακάο μόνο όταν σερβίρουμε το γλυκό… δηλαδή αρκετές ώρες αργότερα, ώστε να πήξει.
Τα χτυπημένα ασπράδια δίνουν ελαφρότητα στο γλυκό, δεν το κάνει λιγότερο θερμιδικό, αλλά πολύ πιο εύπεπτο και νόστιμο.

———-
Φράουλα Τιραμισού χωρίς αυγά.

Υλικά για 4 φλ.

250 γρ μασκαρπόνε
300ml φρέσκια κρέμα
100 γρ ζάχαρη άχνη
10 σαβαγιαρ
200 γρ φράουλες
1 Λεμόνι
3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη.
1 επίπεδο κουταλιά Alchermes (Προαιρετικό).

Μέθοδος:

Πλένουμε πρώτα τις φράουλες, τις κόβουμε σε κομμάτια που δεν είναι πολύ μικρά και τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για 30 λεπτά.
Φιλτράρετε τις φράουλες σας και μαζεύετε τον χυμό.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Μαζεύουμε τα 3/4 από τις φράουλες σε ένα ποτήρι μπλέντερ, προσθέτουμε τον κρατημένο χυμό, το λικέρ και ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Το μεταφέρετε σε ένα δοχείο που θα χρησιμοποιήσετε για να βρέξετε τα σαβαγιαρ.

Ετοιμάστε την κρέμα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη μισή ζάχαρη άχνη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ, αντί αυτού, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ενώνουμε τις δύο ενώσεις, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω για να μην αποσυναρμολογηθούν.

Συναρμολόγηση:
Στον πάτο των φλιτζανιών βάλτε μια στρώση από σαβαγιαρ, ελαφρώς εμποτισμένες με το σιρόπι, συν μερικά κομμάτια φράουλες.
Μοιράζουμε τη μισή κρέμα μασκαρπόνε με μια σακουλα, ξαναβάζουμε τα μουλιασμένα σαβαγιαρ, την κρέμα και τελειώνουμε διακοσμούμε με λίγα κομμάτια φράουλες.
Διατηρούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα με σιρόπι
Επόμενο άρθροΤούρτα με Μους Σοκολάτας