ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το γέμισμα
350 ml γάλακτος, πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος
80 gr ζάχαρη
3 κρόκους αυγού
1 αυγό
40 gr κορνφλαουρ
βανίλια
Για τα ψωμάκια
140 gr ζάχαρης
6 κρόκους αυγών
6 ασπράδια αυγού
125 gr αλεύρι, κοσκινισμένο
50 gr κορνφλαουρ, κοσκινισμένο
Για το σιρόπι
100 gr νερού
100 gr ζάχαρη
Για τη σοκολάτα ganache
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας μέλι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1
Τοποθετήστε το γάλα και την κρέμα σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το αυγό, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα γάλακτος, προσθέστε το 1/3 στο μείγμα ζάχαρης και ανακατέψτε. Μεταφέρετετο ξανά πίσω στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέστε τη βανίλια. Καλύψτε με μία μεβράνη και αφήστε το να κρυώσει.

Βήμα 2
Στο μπολ ανάμειξης, προσθέστε τους κρόκους αυγών και τα 3/4 της ζάχαρης. Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι αφράτο και λευκό. Μεταφέρετε το μείγμα του κρόκου σε άλλο μπολ και καθαρίστε αυτό το μπολ ανάμειξης. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών και την εναπομείνασα ζάχαρη και ανακατέψτε καλά να γίνει μαρέγκα. Προσθέστε το 1/2 της μαρέγκας στο μείγμα του κρόκου αυγού και το αλεύρι μαζί με το κορνφάουρ. Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατέψτε ελαφρά το μείγμα αυγού και αλεύρου, προσπαθώντας να μην χάσετε πάρα πολύ από τον όγκο του.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.

Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα σε μία σακούλα με στρογγυλό ακροφύσιο στην άκρη. Κάνε την άκρη της σακούλας πάνω στο χαρτί ψησίματος ψωμάκια 5 εκ και ψήστε για 12-15 λεπτά.

Βήμα 5
Ενώ τα ψωμάκια ψήνονται, κάντε το σιρόπι προσθέτοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Φέρτε το σε βρασμό και αφήστε το να βράσει για 2 ακόμη λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις ψηθούν τα ψωμάκια, βουρτσίστε την επίπεδη πλευρά με λίγο σιρόπι.

Βήμα 6
Βλατε την κρέμα να βράσει σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε την στην κρέμα. Προσθέστε το μέλι και αφήστε να βράσει για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να είναι πολύ λεία και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βήμα 7
Προσθέστε μια κουταλιά κρέμας σε ένα ψωμάκι και από πάνω βάλτε ένα άλλο ψωμακι σαν ένα σάντουιτς. Βυθίστε το πάνω μερος κάθε σάντουιτς στη σοκολάτα και αφήστε την να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.

Greek Food Alchemist

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε τα καλύτερα μελομακάρονα…κρατήστε την συνταγή
Επόμενο άρθροΤσουρέκι με γέμιση κάστανο…, η γλυκιά αμαρτία