Υλικά:
  • μελιτζάνες 3-4
  • τυρί φέτα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 ντομάτες για σάλτσα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 -2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:

1.  Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν.

2.  Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα ταψάκι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά και απ τις 2 μεριές ίσα ισα να μαλακώσουν. *Αν έχετε πάει ήδη θάλασσα και δεν ανησυχείτε πλέον για τις θερμίδες μπορείτε να τις τηγανίσετε ελαφρά
3.  Αφού ετοιμάσαμε τις μελιτζάνες, παίρνουμε κάθε φέτα και βάζουμε ενα κομματάκι τυρί στην άκρη και το τυλίγουμε σε ρολό. Σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα
4.  Βάζουμε στο μουλτι τις ντομάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα πολτοποιούμε. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
5. Σε ένα πυρέξ  βάζουμε λίγη σάλτσα και απο πάνω αραδιάζουμε τα ρολά. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά
6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Τέλειο συνοδευτικό είναι οι τηγανιτές πατάτες!!
*Τη σάλτσα μπορούμε να μη τη τσιγαρίσουμε και να την βάλουμε κατευθείαν στο πυρέξ να ψηθεί στο φούρνο
**Αν γεμίσουμε με κιμά, αντί για σάλτσα μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ
Προηγούμενο άρθροΓαλατοπιτα με χυμό πορτοκαλι χωρίς φύλλο!!
Επόμενο άρθροΚιμαδοπιτάκια που δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ