Συστατικά

0,5 kg ξαλμηρησμένος μπακαλιάρος
1 φλιτζάνι (1/4 l) ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
0,5 kg κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
σκόρδο
μαϊντανός
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι μέλι, προαιρετικά
2 κγ σταφίδες προαιρετικά
μια πρέζα ρίγανης
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι

Οδηγίες
Βάλτε το μπακαλιάρο σε κρύο νερό για να το καλύψετε και μετά στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες (έως 3 ημέρες). Αλλάξτε το νερό 5 φορές για να φύγει το αλάτι. Στραγγίστε και περάστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με μια πετσέτα.
Βάλτε το μπακαλιάρο σε κρύο αλμυρό νερό με σκόρδο και δάφνη. Αφήστε να βράσει, και πάρτε το από τη φωτιά και αφήστε το μέσα στο ζεστό νερό. Ενώ είναι ακόμη ζεστό, αφαιρέστε τα κόκκαλα. Ανοίξτε το ψάρι σε κομμάτια και αφήστε το στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το μπακαλιάρο, πελτέ ντομάτας, πατάτες και καλύψτε με νερό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει. Προσθέστε το μέλι, τις σταφίδες, την ρίγανη και σιγοβράστε για λίγα λεπτά.
Δοκιμάστε και εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε αλάτι. Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΜία παραλαγή του Κερκυραϊκού Μπορδέτου
Επόμενο άρθροΜΠΑΜΠΩ – ΜΠΟΥΜΠΑΡΙ Φοβερό έδεσμα της Θράκης!