Δείτε Επίσης: Κολοκυθόπιτα… θα ζητούν επιπλέον μερίδα, χωρίς να ξέρoυν ότι είναι κολοκυθάκια! | Κολοκυθοτυρόψωμο με 3 τυριά…πρέπει να το φτιάξετε

Κολοκυθόπιτα με Γιαούρτι και φέτα

Συστατικά:

9 φύλλα κρούστας,
600 γραμμάρια κολοκυθιών,
250 g φρέσκο τυρί (φέτα),
1 κεσεδάκι γιαούρτι,
1/2 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο(πράσινο μέρος),
6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα,
100 g λιωμένο βούτυρο,
1 κούπα λάδι,
αλάτι
Για επίστρωση:
3 αυγά,
1 κουταλιά της σούπας λάδι,
1 κουταλιά της σούπας γιούρτι,
1 κουταλιά της σούπας γάλα και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό σε ένα μπολ και αλατίζουμε με 2κγ αλάτι.
Καλό είναι να στύψουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια να αφαιρεθούν τα επιπλέον υγρά.
Προσθέτουμε στην τριμμένη φέτα το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τον δυόσμο στο μείγμα τυριού.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αναμιγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, λάδι και αλάτι και χτυπάμε με σύρμα χειρός.

Αλείψτε με το μείγμα αυγού και με βούτυρο το πρώτο φύλλο, βάλτε το δεύτερο φύλλο από πάνω και αλείφετε πάλι, κάντε το ίδιο και με τρίτο φύλλο.

Απλώστε στην αρχή της στενής πλευράς του φύλλου το 1/3 της γέμισης και τυλίξτε σε ρολό

και βάλτε το στο ταψί σας που το έχετε στρώσει με φύλλο ψησίματος.
Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και αλείψτε με λάδι από πάνω όλα τα ρολά.
Περιχύσετε και το υπόλοιπο μείγμα αυγού πάνω από τα ρολά.


Ψήστε στους 180-200 βαθμούς. Αφήστε λίγο να κρυώσει και κοψτε να σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: Κολοκυθόπιτα… θα ζητούν επιπλέον μερίδα, χωρίς να ξέρoυν ότι είναι κολοκυθάκια! | Κολοκυθοτυρόψωμο με 3 τυριά…πρέπει να το φτιάξετε

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με κεφτεδάκια στο φούρνο…
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο σε 5 λεπτά