Κοπεγχάγη

Ενα εξαιρετικό Ελληνικό γλυκό που έφτιαχνε η πεθερά μου. Ακριβή συνταγή δεν είχα Ήξερα όμως οτι μέτραγε σε κουταλιές τα υλικά της και έβαζε κοπανισμένη στο γουδί φρυγανιά Οχι έτοιμη γαλέτα. Το κάνει πιο αφράτο είναι σιροπιασμένο με ελαφρύ σιρόπι και πολύ αφράτο

Υλικά

Μια συσκευασία φύλλο κρούστας 450 γρ
150γρ αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
6 αυγά
6 κσ ζάχαρη
6 κσ τριμμένη στο μούλτι φρυγανιά
12 κσ ψιλοτριμμένο καρύδι
1κσ μπεικιν πάουντερ
1 κγλ κανέλα
2 κσ κονιάκ

Σιρόπι
3 κούπες νερό
2,5 κούπες ζαχαρη
φλούδες λεμονι
ξυλο κανέλα Βράσιμο 5 λεπτα (κουπα 220 μλ)

Εκτέλεση

Τα 6 ασπράδια σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι περιμενουν
Οι 6 κρόκοι καλό χτύπημα με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετα το κονιακ
Σε μπολ εχουν αναμειχθεί ολα τα στερεά υλικά Ρίχνουμε στα φουσκωμένα αυγά και ανακατεύουμε στη χαμηλή σκάλα του μιξερ
Τέλος λιγη λιγη τη μαρεγκα και με την μαρίζ ανακατεύουμε απαλά με κινησεις απο κατω προς τα πάνω
Σε 30αρι ταψί τα μισα φύλλα κατω καλα βουτυρωμένα το μείγμα και τα υπολοιπα πανω
Καλο βουτυρωμα και πανω και ράντισμα με νεράκι στα χέρια

Ψησιμο 175 αερα περίπου 50 λεπτα
Σιρόπιασα χλιαρό γλυκό Χλιαρό σιρόπι
Για την ιστορία το γλυκό άρεσε στον βασιλιά της Ελλάδας Γεώργιο που ήταν Δανός και προς τιμή του πηρε το όνομα της πρωτεύουσας της Δανίας

Κοπεγχάγη

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΝηστίσιμοι Ταραμοκεφτέδες: Αέρινοι και Πεντανόστιμοι