Κορμός με ξηρούς καρπούς

Συστατικά

300 gr μαύρη σοκολάτα 70%
2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
20 μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια, χοντροκομμένα

Κατευθύνσεις

Ετοιμάστε ξηρούς καρπούς και μπισκότα
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι σε μπεν μαρι σε χαμηλή φωτιά. Διπλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν όλα μαζί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε θρυμματισμένα μπισκότα και ξηρούς καρπούς και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και πλάθετε σε ένα κορμό.
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλες τρεις ώρες ή όλη τη νύχτα.

Καλή Απόλαυση

Follow on instagram shami_eats_and_treats

Προηγούμενο άρθροΤάρτα Σοκολάτας Όνειρο
Επόμενο άρθροMuffins Τυριού