Κορνεδάκια με κρέμα 

Υλικά:

* 1 φύλλο σφολιάτας
* 150 ml γάλα 3,5% λίπος
* 200ml κρέμα για σαντιγί με ελάχιστο 35% λιπαρά
* 4 κρόκους
* 30γρ κορν φλαουρ
* 125γρ ζάχαρη άχνη
* Ζάχαρη βανίλιας
* μια πρέζα αλάτι
* 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ανοίξτε λίγο το φύλλο ζύμης για να το κάνετε λίγο πιο λεπτό. Χωρίστε το φύλλο ζύμης σε 12 λωρίδες που τυλίγετε στα μεταλλικά σχήματα για κορνεδάκια.
Ψήστε τα ρολά στη θερμοκρασία που αναγράφεται στη συσκευασία σφολιάτας. Βράστε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη βανίλιας.
Χτυπήστε χωριστά τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι έως ότου πάρουν ένα ανοιχτό χρώμα και αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλαουρ και ανακατέψτε για λίγο, αρκετά για να το ενσωματώσετε.

Εν τω μεταξύ, το γάλα έχει φτάσει στο σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα πάνω στο μείγμα κρόκου, ανακατεύοντας λίγο-λίγο συνεχώς με το μίξερ ή με ένα συρμα χειρός. Ρίξτε τη σύνθεση στο μπολ στο οποίο βράσατε το γάλα και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας έτσι ώστε να μην κολλήσει στα τοιχώματα του και να καπνίσει.
Ρίξτε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και καλύψτε την με μία μεμβράνη τροφίμων να εφάπτεται ακριβώς στην επιφάνεια της κρέμας, ώστε να μην δημιουργηθεί κρούστα στην κορυφή.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά ψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες.
Γεμίστε τα ρολά με κρέμα βανίλιας. Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα και κόψτε τη σακούλα στο ένα άκρο. Καλύψτε από πάνω με λίγη σαντιγί. Πασπαλίστε τα ρολά με ένα λεπτό στρώμα ζάχαρης βανίλιας και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Εάν θέλετε μια πιο σφικτή κρέμα, αφού την αφαιρέσετε από το ψυγείο, μπορείτε να την χτυπήσετε με 100 g μασκαρπόνε.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖουμερές και ελαφρώς τραγανές Τουλούμπες
Επόμενο άρθροΠάστα σοκολάτα με κρέμα βανίλιας…λιώνει στο στόμα