Κοτοπιτοπιπερομανιταρόπιτα σουφλέ

Υλικα

700γρ ψίχα κοτόπουλο ( το βράζω με μπαχάρι Δαφνί 3 καρότα 2 μεγάλα κρεμμύδια)) αλατοπιπερο)
Πολύχρωμες πιπεριές
100 γρ μπεικον
2 κρεμμύδια ξερά
150γρ μανιτάρια Λίγο κρασι
ρίγανη 1 κ.σ μουστάρδα
100 γρ κίτρινα τυριά 100γρ γραβιερα
200 ml κρέμα γάλακτος
500γρ φύλλα κρούστας λεπτα
50,γρ βούτυρο με 50 ml καλαμποκελαιο
( αλείφω τη πίτα στο τέλος 1 αυγό χτυπημένο με 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα για κριτσανιστο αποτέλεσμα)

🌺 Εκτέλεση

Σ ενα μπολ ψιλοκόβω το κοτόπουλο ρίχνω αλάτι πιπέρι μουστάρδα ριγανη το μπέικον που έχω σωτάρει σε τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι λίγο λάδι τσιγαρίζω δύο τρεις βόλτες το κρεμμύδι τις πιπεριές τα μανιτάρια σβήνω με κρασί και αλατοπιπερώνω.
Τα προσθέτω στο μπολ το κοτόπουλο ρίχνω και τα τυριά με τη κρέμα γάλακτος.
Λαδωνω το πυρέξ μου στρώνω 3 φύλλα τις άκρες έξω από το πυρέξ των φύλλων επαναλαμβάνω τελειώνω με φύλλα που τα κάνω φυσαρμόνικα Τσαλακωτά το βουτυρο να το πάρουν όλο τα φύλλα και αλείφω με αυγό και γάλα
Στολίζω με σουσάμι Ψήνω για 60,λεπτά στους 200σε προθερμασμενο φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Theni Sotiropoulou

Προηγούμενο άρθροΠατάτες και πιπεριές είναι μια εξαιρετική λύση για να συνοδέψετε ψητά λευκά ή κόκκινα κρέατα,
Επόμενο άρθροΚέικ Λεμονιού με παπαρονόσπορο