Κοτόπουλο με πατάτες σε σάλτσας μπεσαμέλ

Υλικά

-Στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε κομματάκια μπουκιας)
-1 Κρεμμύδι
-1 Κόκκινη πιπεριά
-1 Πράσινη πιπεριά
-4 κουταλιές της σούπας λάδι
-Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για – Συστατικά σάλτσας Bechamel:
-2 κουταλιές αλεύρι
-3 φλιτζάνια γάλα
-50 γραμ. Βούτυρο
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– Ένα μαύρο πιπέρι
Για – Πατάτες:
-3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
100γρ τριμμένη μοτσαρέλα

Προετοιμασία 

Βάλτε τις φέτες πατάτας σε ένα πυρέξ ρίξτε αλάτι – μαύρο – Θυμάρι ελαιόλαδο και ανακατεψτε καλά.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C, ψήστε για περίπου 20 λεπτά (Δεν πρέπει να παραψηθούν) Ρίξτε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες. Όταν το χρώμα γίνεται ημιδιαφανές στο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρουμε
να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Μετά ρίχνουμε μέσα στο τηγανι τις κόκκινες πιπεριές και πράσινες πιπεριές, προσθέτουμε τοματοπελτέ προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, πάπρικα, αλάτι και ανακατευουμε.


και τώρα ας αρχίσουμε να κάνουμε σάλτσα μπεσαμέλ
Μεταφέρετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, αλεύρι και ανακατώστε σταδιακά το γάλα. Συνεχίστε να ανακατεύετε, αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Ρίξτε το μαύρο πιπέρι και αλάτι ανακατώστε. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο, αδειάστε και απλώστε από πάνω την σάλτσα με το κοτόπουλο. Από πάνω απλώστε την κρέμα μπεσαμέλ, απλώστε λίγο τυρί μοτσαρέλα σε αυτό

και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά στους 200C βαθμούς. Βάλτε αφήστε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

Καλή σας Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με μία μεταξένια κρέμα
Επόμενο άρθροΤο πιο νόστιμο μοσχαράκι με πατάτες κατσαρόλας