Κουλουράκια με φυλέ αμυγδάλου

Υλικά

4 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ζάχαρη
φλιτζ. βιτάμ
φλιτζ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
φλιτζ. γάλα
4 αβγά
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές μπέικιν-πάουντερ
1/3 φλιτζ. γάλα για άλειμμα

Υλικα

Βάζουμε σε ένα μπολ το βιτάμ, το χτυπάμε με το αναδευτήρι των αβγών και μετά ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Μόλις το μείγμα μας γίνει αφράτο, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, εναλλάξ με την αμυγδαλόψιχα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρις ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το μπέικιν-πάουντερ και το ρίχνουμε, εναλλάξ με το γάλα, στο μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε, αν
χρειάζεται, λίγο αλεύρι ακόμη, ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά και πλακέ.

Βάζουμε τα κουλούρια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψί αλειμμένο με βιτάμ, φροντίζοντας να υπάρχει κενό μεταξύ τους, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στη συνέχεια, με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια με λίγο γάλα, τα πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και τα βάζουμε να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο, περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε μέσα στο ταψί, για 5 λεπτά, για να κρυώσουν λίγο και μετά τα απλώνουμε σε μια σχάρα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Γιαχνί: Μια Παραδοσιακή Συνταγή με Άρωμα Ελλάδας
Επόμενο άρθροΔεν ξέρεις τι είναι, δεν το έχεις φτιάξει, δεν το έχεις φάει….Δεν ξέρεις τι χάνεις!