Κουλουράκια

Είναι νόστιμα, τραγανά και ανθεκτικά μπισκότα που αγαπάμε στο σπίτι.
Συνήθως παρασκευάζονται σε μεγάλες ποσότητες για πρωινό, για παιδιά ή για απογευματινό καφέ.
Πιο εύκολα πλάθονται σε μακρόστενα βάζοντας μια μύτη σε σχήμα αστεριού στην σακουλα ζαχαροπλαστικής.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
4 αυγά
400 γρ λιπαρά (βάζω 200 γρ λιωμένο βούτυρο και 200 ​​ml ηλιέλαιο). Αν θέλετε να κάνετε διπλή δόση, χρησιμοποιήστε μόνο λάδι
γιατί έτσι θα κρατήσουν τα μπισκότα περισσότερο.
250 γρ ζάχαρη (εγώ πρόσθεσα 200 γρ.)
150 γρ αλεσμένα φουντούκια
120 γρ σουσάμι ή ταχίνι καθαρισμένο
2 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Στο μίξερ βάσης χτύπησα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, πρόσθεσα τα λιπαρά και χτύπησα καλά το μείγμα.
Ανακάτεψα το αλεύρι με τα φουντούκια, το σουσάμι και το μπέικιν πάουντερ και άρχισα να το προσθέτω σιγά σιγά στο υγρό μείγμα μέχρι να πάρω μια μπάλα ζύμης.
Έβαλα λίγο σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής και σχημάτισα κουλουράκια σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν. Δεν έχω προσέξει χρόνο.
Δοκίμασα τα τελειωμένα μπισκότα και είμαι ενθουσιασμένη!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο κρεμώδες ρολό φράουλας με σαντιγί
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο… για όλες τις ώρες!!!