Κρέμα – καραμέλα κέικ

Απαραίτητα προϊόντα

για κρέμα – καραμέλα:
600 ml γάλακτος
4 τεμ. αυγά
125 g ζάχαρης
1 κουτ ζάχαρη βανίλιας – 1 σκόνη βανίλιας
1 κουταλ Κορνφλαουρ
6 κουταλιές της σούπας καραμελωμένη ζάχαρη
Για το κεικ:
2 αυγα
50 g ζάχαρης
75 ml λάδι – 75 ml
125 γραμμάρια αλεύρι 
1 κουτ γλ μπέικιν πάουντερ
1 και 1/2 κουταλιες της σούπας κακάο
125 ml γάλακτος

Εκτέλεση

Βάλτε 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα τηγάνι και πασπαλίζουμε με δύο κουταλιές
της σούπας νερό. Περιμένετε να λιώσει η ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ελαφριά
καραμέλα.
Χύνεται την καραμελα σε μία φόρμα και την κουνάτε να πιασει και τα τοιχώματα της φόρμας (όσο γίνεται). Αφήστε την να κάτσει και να κρυώσει.

Ετοιμάστε το μείγμα κρέμας
Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη για λίγο.
Πασπαλίζουμε με κορν φλαουρ και το διαλύουμε αμέσως. Ζεσταίνουμε φρέσκο ​​γάλα και ρίχνουμε σταδιακά έτσι ώστε να μην σταματήσει το χτύπημα των αυγών.
Ρίχνουμε ζάχαρη βανίλιας και ανακατέψτε ξανά. Το μείγμα χύνεται στη φόρμα
του κέικ που έχει στην βάση του της καραμέλα

Προετοιμάστε το κέικ:

Τα αυγά αναμιγνύονται με ζάχαρη και χτυπιούνται με μεγάλη ταχύτητα με ένα μίξερ έως
ότου είναι ωχροκίτρινο το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λάδι και χτυπάμε για λίγο.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Κοσκινίζονται πάνω από τα χτυπημένα αυγά με ζάχαρη. Ανακατέψτε και ρίξτε φρέσκο ​​γάλα. Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Αυτό το μείγμα τοποθετείται στην φόρμα πάνω από το μείγμα κρέμας-καραμέλας.
Σε ένα βαθύ στρογγυλό ταψί βάλτε μια πετσέτα κουζίνας και ρίξτε 200 ml ζεστού νερού.
Τοποθετήστε μέσα τη φόρμα με το γλυκό.
Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για ψήσιμο για 45 λεπτά. Αφού
αφαιρέσετε από το φούρνο, το γλυκό αφήνεται να κρυώσει για 8-10 ώρες
Το κρυο κέικ αναποδογυρίζεται σε ένα πιάτο.

 

Προηγούμενο άρθροΠατατοψωμάκια με μαρμελάδα…είναι απίστευτα
Επόμενο άρθρο“Επικίνδυνο” κέικ σοκολάτας Despacito με εύκολο και φθηνό τρόπο