Δείτε Επίσης: Κρέπες με μέλι και φουντούκια | Γαλλικές Κρέπες…με ρώσικη συνταγή

Κρέπες γεμιστές με κιμά στο φούρνο!

Υλικά

Κρέπες
3 αυγά
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες ζάχαρη
2 κσ βούτυρο πρόβειο

Γέμιση κιμά
250 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
1 κσ ελαιόλαδο
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
λίγο σελερι ψιλοκομμένο
2 φέτες μπέικον
1 σφηνάκι γλυκό ημιγλυκο κρασί
αλάτι πιπέρι
κρεμμύδι ξερό σε σκόνη
ρίγανη
τυρί για τόστ σε φέτες

Σάλτσα ντομάτας με λίγο σκόνη σκόρδου,αλάτι,πιπέρι, λιγο λάδι
τριμμένο τυρί 100γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο.
Τσιγαρίζουμε το κιμά μας προσθέτουμε το μπέικον το σελερι ψιλοκομμένο το καρότο και αφήνουμε να ροδίσουν στην συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά…
σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά του…γεμίζουμε τις κρέπες με λίγο κιμά και τυρί για τοστ…στρώνουμε στο ταψί και προσθέτουμε την σάλτσα* και το τριμμένο τυρί…ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα!

Για την Σάλτσα ντομάτας

*Πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος στη σάλτσα σου κι άσε τη να σιγοβράζει μέχρι να δέσει. Το γαλακτοκομικό θα δέσει με την κόκκινη σάλτσα σου που θα γίνει πιο κρεμώδης κι απολαυστική. Απλα μη το παρακάνεις. Δύο κουταλιές της σούπας αρκούν. 

Δείτε Επίσης: Κρέπες με μέλι και φουντούκια | Γαλλικές Κρέπες…με ρώσικη συνταγή

 

Προηγούμενο άρθροΠατατοκροκετες μπόμπα 💣
Επόμενο άρθροΚέικ λεοπαρ…..