ΚΡΕΜΑ κέικ

Συστατικά:

για κρέμα:
3 ποτήρια γάλα
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κγ βανίλια
1 κουταλιά βούτυρο
6 κομμάτια λευκής σοκολάτας
7 κουταλιές αλεύρι

για το κέικ:
2 αυγα
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 γυάλινο λάδι
1/2 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 σκόνη ψησίματος 8g
1 ποτήρι αλεύρι

διάμετρος φόρμας 24cm
μεγάλα γυάλινα μέτρα 200ml
μικρό ποτήρι διαστάσεων 170ml

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη, βανίλια, και το αλεύρι


και ανακατεύουμε καθως βράζει το μείγμα και πήζει. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο

ανακατεύουμε να λιώσει και στην συνέχεια και την λευκή σοκολάτα

και κατεβάζουμε από την φωτιά σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα που εφάπτεται στην επιφάνεια της και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, και χτυπάμε με σύρμα, μετα την ζάχαρη, λάδι, γάλα και χτυπάμε συνεχεια, κακάο, κοσκινίζουμε 1 ποτήρι αλευρι και το μπεικιν και ανακατεύουμε.


Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο τα ταψάκι 24 εκ και ψήνουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτα.

Βρέχουμε το κέικ με 3/4 του ποτηριού γάλα.

Βάλτε την κρύα κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και και ξεκινιστε να διακοσμειται όπως στην φωτό.

Πασπαλίστε με κακάο και ετοιμηηηηηηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτο καθημερινό κέικ, ποτισμένο με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΜελωμένο ελληνικό Γιουβέτσι