Κρεμώδης σούπα με κρουτόν

Συστατικά:

Πατάτες 500 g
Στήθος κοτόπουλου – 500 g
Κρεμμύδια – 2 μεσαία κρεμμύδια
Καρότα – 100 g
Κρουτόν
Οποιοδήποτε σκληρό τυρί – 150 g

Παρασκευή:

Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια αφαιρώντας και τα κόκκαλα. Ρίξτε κρύο νερό, βράστε, προσέχουμε να ξαφρίζουμε συνεχώς στην αρχή: δηλαδή αφαιρούμε τον μαυριδερό αφρό που βγαζει στην επιφάνεια κατα το βράσιμο το κοτόπουλο. Πρόσθεσε Αλάτι και πιπερι για γεύση.
Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι, πλύνετε, ξεφλουδίστε και τρίψτε τα καρότα  (τα έχουμε κόψει σε χονδρα κομμάτια) . Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φυτικό λάδι.
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια και προσθέστε στο κοτόπουλο , μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά και μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά. Προσθέστε ψιλοκομμένα χόρτα.
Με ένα ραβδομπλεντερ , χτυπήστε μια απαλή μάζα πουρέ. Η σούπα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε τη σούπα μας με κρουτόν, πασπαλίζουμε με τυρί από πάνω, γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μαϊντανό ή άνηθο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΗ Υπέροχη Ταμπουλέ
Επόμενο άρθροΜυζηθροπιτάκια με μέλι