Αυτήν η συνταγή είναι για ταψί γαστρονομο.
Μπορεί άνετα να γίνει και σε ταψί κουζίνας.

Για το παντεσπάνι
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
300 γρ ζάχαρη
300 γρ αλεύρι
120 γρ νερό κρύο
3 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
Για το παντεσπάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μιξερ βάζουμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 10’ λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερού.
Ανακατεύουμε βα ενωθούν καλά, και ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί .
Ψηνουμε στους 180 c βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί αφήνουμε όπως είναι στο ταψί.

Σιρόπι για το παντεσπάνι
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2-3 φέτες πορτοκαλί η λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη σε ένα σκεύος μαζί με τις φετες πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο παντεσπάνι.

Για την κρέμα
ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα γάλα
4 αυγά
10 κουταλιές αλεύρι
12 κ σ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ σ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα ΥΛΙΚΑ μαζί και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η κρέμα μας.
Όπως είναι ζέστη την ρίχνουμε επάνω στο παντεσπάνι μας, που έχουμε ήδη σιροπιασει.

Για την Γκάνας
ΥΛΙΚΑ
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα
2 κ σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κρέμα γαλακτος να ζεσταθεί.
Έχουμε ψιλό κόψει την σοκολάτα μας και την ρίχνουμε στην ζέστη κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά την αφήνουμε να γίνει λίγο χλιαρή και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα, αφού έχει κρυώσει.

Έτοιμο το γλυκό μας!!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροKoτόπιτα με Κρεμμμύδια και Φέτα, από τη Βόρρεια Ήπειρο
Επόμενο άρθροΕύκολη Σπαγγέτι Carbonara