Λαχταριστή κρέμα με άρωμα μήλου και κανέλας.

Έχω κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στην εκτέλεση, αλλά αυτό που σίγουρα θα κάνω την επόμενη φορά, είναι να διπλασιάσω τα υλικά.
Διότι τα υλικά που θα σας δώσω, δίνουν μόνο 4 μικρά μπολάκια λαχταριστής κρέμας, η οποία ούτε που κατάλαβα για πότε εξαφανίστηκε!!

Θα χρειαστούμε:

500 ml έτοιμο χυμό μήλου (θα τον βρείτε στα Σ/Μ)
1 ξύλο κανέλλας
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
σκόνη κανέλλα για το πασπάλισμα

Στην πράξη:

Κρατάμε 100 ml από τον χυμό μήλου στην άκρη και βάζουμε τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να βράσει, μαζί με το ξύλο κανέλας.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Στον χυμό που κρατήσαμε στην άκρη, αναμειγνύουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μικρά πλαστικά ή μεταλλικά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να στερεοποιηθούν.
Για να τα ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την βάση τους σε καυτό νερό.
Τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι, τα πασπαλίζουμε με κανελίτσα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: syntageskardias.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΣκορδαλιά από κουνουπίδι
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια