Πιταράκια με κρεμμύδι και λουκάνικο 

Η θεία μου φτιάχνει αυτές τις πίτες με γέμιση που μου άρεσε πολυ. Δεν χρησιμοποιεί τα τυπικά αυγά και τυρί.

Απαραίτητα προϊόντα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας ψιλό
2 κρεμμύδια
βούτυρο
2-3 αυγά
λουκάνικα

Παρασκευή:

Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί με λίγο λάδι και να καραμελώσει.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά με το κρύο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τα φύλλα.
Τα κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος. Λαδωνουμε την πρωτη λωρίδα και την γυρίζουμε ανάποδα, ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνα αν δύο φύλλα. Τα αλείφουμε από πάνω με λιωμένο βούτυρο ή με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε μέτριο φούρνο. Μπορείτε να βάλετε χαρτί ψησίματος στο ταψί.
Είναι δυνατόν να τα φτιάξω και με σφολιάτα, αλλά δεν μου αρέσουν έτσι γιατί μου βαραίνουν πολύ.
Ένα υπέροχο πρωινό ή δείπνο. Ταιριάζουν πολύ με ένα ποτήρι γάλα.
Αποτελούν υπέροχο ορεκτικό όταν σας έρχονται απρόσμενοι καλεσμένοι και δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε.

Εκτός από αυτή τη γέμιση, μπορείτε να βάλετε τη δική σας. Για παράδειγμα, αντί για κρεμμύδια και λουκάνικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστά μανιτάρια.
Μπορείτε να προσθέσετε ελιές, κόκκινες πιπεριές, λιωμένο τυρί ή κίτρινο τυρί.
Και μπορείτε να τα ετοιμάσετε στην κλασική εκδοχή ανακατεύοντας τριμμένο τυρί (cottage cheese) και αυγά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Πάστα Φλώρα
Επόμενο άρθροΛαζάνια με κολοκυθοανθούς ογκρατέν….το φαγητό που πρέπει να φτιάξετε το καλοκαίρι