Φιλέτο κοτόπουλου “αλα κρεμ” με πιπεριές και μανιτάρια…

Υλικά:

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι ή στήθος, κομμένο με μεγάλα οριζόντια κομμάτια.
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 γεμάτη κ.σ φρέσκο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε ρομβους
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εστραγκόν
Θυμάρι ξηρό
Πάπρικα γλυκειά και λίγη καυτερή
Σαφραν
Φρέσκια ρίγανη και λίγη για το σερβίρισμα
1 κρέμα γάλακτος φυτική 600 ml
1 γεμάτη κ.σ μέλι θυμαρίσιο
3 κ.σ τυρί τύπου Φιλαδέλφεια light
Κρασί λευκό 1 ποτήρι (ρετσίνας)

Πως θα το κάνουμε:

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε, το λάδι και το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να σωταριστουν.
Αφαιρούμε το Κοτόπουλο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο να σωταριστουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και κατόπιν τις πιπεριές μεχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και όταν είναι έτοιμα όλα τα λαχανικά προσθέτουμε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί. Κατόπιν προσθετουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια light και με ελαφρές κινήσεις ενσωματωνουμε το τυρί στο μείγμα. Προσθετουμε τη 1 κ.σ μέλι, τα κομμάτια Κοτόπουλου, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και κλείνουμε με το καπάκι να πάρει βράση σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Ελέγχουμε να μην μας κολλήσει το φαγητό. Παράλληλα με το κοτόπουλο έχουμε βράσει ρύζι πασματι, η ζυμαρικό, η έχουμε κανει πουρέ πατάτας.
Σερβίρουμε αμέσως το κοτόπουλο με την πεντανοστιμη σάλτσα του και φρέσκια ρίγανη.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου🍷🍷🍷

ΠΗΓΗ: Helena’s Greek cooking

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι φιλέτο με λευκό κρασί
Επόμενο άρθροΕλαφριά κρέμα τυριού cottage – οικονομική και αξιόπιστη😋