Λουκουμάδες με γλάσο καραμέλας

Στη σημερινή συνταγή θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια εξαιρετικά εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή για λουκουμάδες! Αλλά όχι οποιοδήποτε ντόνατ, αλλά λουκουμάδες χωρίς τηγάνισμα σε λάδι!
Αυτά τα ντόνατς φτιάχνονται σε φριτέζα αέρα! Τόσο αφράτα και γλυκά όσο οι κανονικοί λουκουμάδες και με αυτό το γλάσο καραμέλας είναι απλά μοναδικά!

Υλικά:

280 γρ αλεύρι
40 γρ ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
120 ml πλήρες γάλα
40 γρ λιωμένο βούτυρο
7 γρ ξερή μαγιά

Για το γλάσο ντόνατ:
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουτ, σούπας κοφτό κορν φλάουερ

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Σε μια κανάτα ή μπολ, ανακατέψτε το γάλα, το αυγό και τη μαγιά και χτυπήστε καλά το μείγμα. Σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέστε το υγρό στα ξηρά συστατικά
και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά ή σε μια ελαστική ζύμη, η οποία είναι ελαστική στον όγκο όταν πιέζεται.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει με λάδι ή βούτυρο και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια, διαμορφώνεται είτε με το χέρι είτε με καλούπια ντόνατ και ψήνεται σε φριτέζα για περίπου 5 λεπτά με μία στροφή.

Για το γλασσο
Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει για να προσθέσουμε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνετε το γλάσο καραμέλας να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε τα ντονατς

Καλή Επιτυχια

Προηγούμενο άρθροΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν…Χριστουγενιάτικες Καριόκες
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με καρύδι και καραμέλα