Μάσκα μαλλιών για λάμψη και ενυδάτωση με σησαμέλαιο. Η πιο εύκολη, οικονομική και κυρίως αποτελεσματική μάσκα μαλλιών. Και όταν λέω αποτελεσματική, εννοώ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, αφού από την πρώτη κιόλας φορά που θα τη δοκιμάσεις, θα διαπιστώσεις αμέσως τις ευεργετικές της ιδιότητες καθώς και τα άμεσα αποτελέσματά της.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
Έχεις καταλάβει πως προσπαθώ να αποφεύγω να καταναλώνω και να χρησιμοποιώ οτιδήποτε χημικό που είτε βλάπτει το περιβάλλον, είτε τον οργανισμό μου. Έχω επιλέξει να μην χρησιμοποιώ καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης του εμπορίου, χωρίς όμως να σημαίνει πως είμαι διατεθειμένη να αφήσω το πρόσωπο μου να γίνει σα σταφίδα ή τα μαλλιά μου σαν σκούπα. Επιλέγω με προσοχή τα προϊόντα που μου ταιριάζουν και μου προσφέρουν το αποτέλεσμα που θέλω. Σήμερα θα πιάσουμε το κεφάλαιο μαλλιά.

Πως είναι τα μαλλιά μου
Τα μαλλιά μου λοιπόν είναι σπαστά με ελαφριές μπούκλες, οι οποίες ειδικά με τη δεύτερη εγκυμοσύνη, έγιναν ακόμη πιο ελαφριές. Πριν 4-5 χρόνια τα έκοψα για πρώτη φορά πολύ κοντά, κάποια στιγμή έφτασαν και κάτω από το αυτί. Εδώ και 2 χρόνια όμως τα μακραίνω και επιτέλους έχουν φτάσει στο μήκος μου θέλω και η μπούκλα έχει ζωντανέψει. Η τρίχα μου είναι αρκετά λεπτή και πρέπει να τα λούζω κάθε 2 μέρες, το πολύ τρεις. Το κυριότερο πρόβλημα μου είναι ότι επηρεάζονται από την υγρασία, δεν είναι ότι φουντώνουν τόσο πολύ, χάνουν όμως τη φόρμα τους. Φέτος με τόσες βροχές και αέρα υπέφερα κυριολεκτικά. Κάθε πρωί που φύσαγε τόσο πολύ, αλλιώς ξεκινούσα από το σπίτι μου και αλλιώς κατέληγα. Το μέσα μέρος των μαλλιών που ακουμπούσαν στο σβέρκο μπλέκονταν και γίνονταν σαν τζίβα. Παλαιότερα είχα κάνει αρκετές φορές μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο (δαφνέλαιο) + καστορέλαιο. Δεν είχα μείνει ευχαριστημένη. Πιο πολύ ταλαιπωρούμουν να ξεβγάλω το λάδι παρά είχα κάποιο όφελος.

μάσκα-μαλλιών-για-λάμψη
Τα 3 ημερών μαλλιά μου

Γιατί σησαμέλαιο…
Τους τελευταίους δύο μήνες βάζω στα μαλλιά μου, σχεδόν πριν από κάθε λούσιμο, σησαμέλαιο. Το σουσάμι και κατ΄επέκταση το σησαμέλαιο, είναι πλούσιο σε ανοσοενισχυτικό ψευδάργυρο και στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Περιέχει βιταμίνες Β που ενισχύουν το νευρικό σύστημα, αλλά και γεμάτοι ω-6 λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και του κυκλοφορικού. Αποτελέσματα είδα από την πρώτη κιόλας χρήση, ήθελα όμως να βεβαιωθώ πριν σου το προτείνω.

σου λέω λοιπόν με σιγουριά πως τα μαλλιά μου είναι:

απίστευτα μαλακά και λαμπερά χωρίς να χάνουν τον όγκο τους ή να βαραίνουν
δεν χρειάζονται ξέμπλεγμα
τα πίσω και μέσα μαλλιά που μπλέκονταν και γίνονταν σαν τζίβα , δεν γίνονται πλέον
δε χρειάζεται να βάλω μαλακτική
φριζάρουν πολύ λιγότερο, τώρα σε σούπερ υγρασία δεν ξέρω πως θα είναι
έχω παρατηρήσει ότι πέφτουν πολύ λιγότερο
φυσική-ενυδάτωση-μαλλιών
μάσκα-μαλλιών-για-λάμψη

Πως θα χρησιμοποιήσεις το σησαμέλαιο
Ξεκινάω βάζοντας σησαμέλαιο πρώτα στις άκρες και απλώνω κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ. Σιγά – σιγά ανεβαίνω προς τα πάνω. Βάζω και στις ρίζες αλλά όχι τόσο πολύ. Κάνω καλό μασάζ με τα χέρια και αν θέλω χτενίζω, είναι ευκαιρία γιατί γίνεται πολύ εύκολα.

Αφήνω όσο περισσότερο μπορώ. Δεν έχω αφήσει ποτέ πάνω από 3 ώρες γιατί δεν προλαβαίνω. Κατά καιρούς έχω διαβάσει να προτείνουν να κοιμηθούμε με το λάδι στα μαλλιά. Μα ποιος τα λέει αυτά; Μπορείς να κοιμηθείς με ζελατίνα στο κεφάλι;

φυσική-μάσκα-μαλλιών-για-λάμψη
Έχω βάλει σησαμέλαιο στα μισά μαλλιά
μάσκα-μαλλιών-για-ενυδάτωση
Έτσι είναι τα μαλλιά μου με το σησαμέλαιο

Η βιβλιογραφία λέει πως
βοηθάει στο να μην ασπρίσουν αλλά και τονώνει το καστανό/ μαύρο χρώμα των μαλλιών
ενισχύει τα μαλλιά στο να μακρύνουν πιο εύκολα
βοηθάει σε προβλήματα ξηροδερμίας και πιτυρίδας
προσφέρει αντηλιακή προστασία. Μην το κάνεις όμως, αν βγαίνεις με λάδι στα μαλλιά στον ήλιο, σε υψηλή θερμοκρασία, είναι σα να τηγανίζεις τα μαλλιά σου
Που θα βρεις το σησαμέλαιο
Θα το βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Ενα μπουκάλι το οποίο θα σου κρατήσει πάνω από χρόνο, κοστίζει περίπου 10 euro.

Τι λες, θα το δοκιμάσεις;
Μην ξεχάσεις να δεις όλες τις φυσικές λύσεις που χρησιμοποιώ για πρόσωπο, μαλλιά, σώμα και οικολογικά καθαριστικά.
Ακολούθησε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.

Crediti to

Προηγούμενο άρθροΗ κρέμα που αποβάλει τη νικοτίνη από τον οργανισμό…και όχι μόνο
Επόμενο άρθροΓλυκοπατάτα σε φύλλο με ταχίνι λάδι και μέλι