Μακαρόνια με μπουτάκια κοτόπουλο

Υλικά

1 πακέτο σπαγκέτι (προτιμότερο Νο 3 ή 5)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο θρυμματισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού τσαλαφούτι ή κατίκι ή γαλοτύρι ή άλλο λευκό, αλειφώδες τυρί της αρεσκείας μας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κοτόπουλο
8 μπούτια κοτόπουλο
1 λεμόνι το χυμό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1 – 2 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ, παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και τα «δουλεύουμε» με το σύρμα ώστε να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα, την οποία ρίχνουμε στο σκεύος με τα κρεμμύδια.
Με μια τσιμπίδα ή πιρούνα πιάνουμε τα ζυμαρικά που βράζουν και τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τα
τυριά. Μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί το βράσιμό τους και να κολλήσει η σάλτσα πάνω τους. Δοκιμάζουμε το αλάτι.
Σερβίρουμε τρίβοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε κάθε μερίδα.

Για το κοτοπουλο

8 μπούτια κοτόπουλο
1 λεμόνι το χυμό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μπούτια κοτόπουλο, τα αφήνουμε να στραγγίξουν, τα περνάμε παντού με λεμόνι τους προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη και τα αφήνουμε καλυμμένα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Κατόπιν τα λαδώνουμε καλά, αλατίζουμε γενναιόδωρα και τα αφήνουμε καλυμμένα στο ψυγείο για λίγη ώρα ακόμη.
Για το ψήσιμο: Θα χρησιμοποιήσουμε το ειδικό ταψί με τη σχάρα για το γκριλ. Ανάβουμε το γκριλ στους 240 βαθμούς, τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλο στη σχάρα του ταψιού με την πέτσα προς τα κάτω και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό μέσα στο ταψί. Τοποθετούμε το ταψί στη δεύτερη από πάνω θέση. Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν (περίπου 25-30 λεπτά) και γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη (περίπου 15-20 λεπτά) μέχρι να ροδίσουν και από εκεί.
Τα κοτομπουτάκια μας είναι έτοιμα με ροδοψημένη και τραγανή πέτσα! Καλή μας όρεξη!!!

Συμβουλή: Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά ποτέ κάτω από τρεχούμενο νερό, γιατί χάνουμε ποσότητα από το άμυλό τους και δεν κολλάει καλά η σάλτσα επάνω τους.

Προηγούμενο άρθροΤοματοκεφτεδες .. οι Αλμυροί Λουκουμάδες
Επόμενο άρθροΕργολάβοι…με λιγότερη ζάχαρη