Μακαρόνια Φούρνου

Δείτε Επίσης: Τριμμένες Πατάτες Φούρνου | Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.

Για αυτή τη συνταγή χρειάζεστε:

300 γρ. μακαρόνια
3 αυγά
μοσχοκάρυδο
10 φέτες ζαμπον φουαντρέ
λάδι
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. τυρί τριμμένο μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τ’αφήνουμε στο νερό 8-10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 3 αυγά,γιαούρτι, πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λειο χυλό.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε το πυρεξ μας ελαφρώς και αδειάζουμε τα μισά ζυμαρικά μέσα σε αυτό, από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα ζαμπόν και μετά τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τα απλώνουμε.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε και το υπόλοιπο ζαμπόν .
Τέλος, από πάνω περιχύνουμε το χυλό και πασπαλίζουμε όλο το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά. Αφήνουμε και 5 λεπτά στο γκρίλ εάν θέλουμε να παρει λίγο περισσότερο χρώμα από πάνω.

Δείτε Επίσης: Τριμμένες Πατάτες Φούρνου | Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο με καλαμποκάλευρο
Επόμενο άρθροΗ Πίτα του Κηπουρού