Μακαρόνια φούρνου με κίτρινο τυρί και μπεσαμέλ👌

Υλικα

1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά (χοντρά μακαρόνια), τα έσφιξα και τα άφησα στην άκρη.

Σάλτσα μπεσαμέλ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
αλάτι κατά βούληση
μαύρο πιπέρι
2 αυγά

300 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Εβρασα 1 πακέτο ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα στραγγιξα και τα άφησα στην άκρη.

Ετοίμασα τη σάλτσα μπεσαμέλ ως εξής. Έβαλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι σε μια βαθιά κατσαρόλα και τηγάνισα ελαφρά το αλεύρι. Πρόσθεσα προσεκτικά το φρέσκο ​​γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με αναδευτήρα.
Καθώς έπηζε, πρόσθεσα αλάτι κατά βούληση και μαύρο πιπέρι. Αφού έσβησα τη φωτιά, περίμενα 3-4 λεπτά και χτύπησα 2 αυγά, συνεχίζοντας να ανακατεύω ζωηρά.

Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, και προσθέτουμε περίπου 150 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ανακάτεψα ξανά και έριξα το μείγμα που προέκυψε σε κατάλληλο ταψί (προλαδωμένο). Πασπαλίζω από πάνω άλλα 150 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί και έψησα στα 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια κρούστα με ωραίο μαύρισμα.
Το έβγαλα από το φούρνο και περίμενα περίπου 20-30 λεπτά πριν το σερβίρω για να σφίξει, οπότε καλύτερα να το κόψω.

Καλή διασκέδαση, φίλοι μου

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με γλάσο σοκολάτας και κορν φλέικς
Επόμενο άρθροΕάν έχετε μπαγιάτικου ψωμιού φτιάξτε αυτές τις υπέροχες φέτες