Μακαρόνια Φούρνου με μοτσαρέλλα

Συστατικά:

400 γρ πένες ολικής αλέσεως
150 γρ μοτσαρέλα
120 γρ μαγειρεμένο ζαμπόν σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτί ντομάτες καθαρισμένες
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Παρασκευή:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να ροδίσει.
Προσθέστε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες που έχετε θρυμματίσει προηγουμένως με ένα πιρούνι, αλατίστε και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά για να μειωθεί η σάλτσα.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα και το μαγειρεμένο ζαμπόν.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά, μόλις πάρει βράση βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα αλατοπιπερώνουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα, αφήνοντας λίγο στη μία πλευρά να πασπαλίσει η επιφάνεια και να ανακατευτεί καλά.
Προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους και ανακατέψτε.
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα καρυκευμένα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: mindcucinaegusto

Προηγούμενο άρθροΜήλο-δαμασκηνόπιτα…εξαιρετικά νόστιμη, αφράτη, αρωματική
Επόμενο άρθροΣιροπιαστοί Λουκουμάδες…δαγκώνετε και πλυμμυρίζει ο ουρανίσκος με γεύσεις