Μεθυσμένα
****************

Συνταγή της Mari Glasgow

Τα λέμε «μεθυσμένα» γιατί τα ζυμώνουμε με μπύρα. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα, λουκούμι και
καρύδια. Σήμερα τα γέμισα με μαλακά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι και καρύδια!
Βουτηγμένα σε σιρόπι και νιφάδες καρύδας, αυτά τα μπισκότα καρύδας είναι τόσο νόστιμα και λαχταριστά!!
Τόσο τέλειο για να πιείτε λίγο με ένα φλιτζάνι καφέ ☕ ή τσάι 🍵!!

Υλικά για 30-35 τεμάχια
************

Μεζούρα 240 ml
1 φλιτζάνι μπύρα 🍺
1 φλιτζάνι ήπιο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα λεμονιού
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
*************
2 φλιτζάνια νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λεμόνι
Βανίλια

Για τη γέμιση
*************
Μαλακά δαμάσκηνα και καρύδια χωρίς κουκούτσια
Ή λίγη μαρμελάδα και λουκούμι.
Επικαλυμμένο με μερικές νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση:
************************

1- Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μισό λεμόνι.
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέστε τη βανίλια και το μέλι. Ανακατεύουμε και
το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
2 – Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε με τη σειρά τη μπύρα, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι πάνω από τα υγρά υλικά. Συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Μην ζυμώνετε άλλο έτσι. Καλύψτε το με μια πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
3- Πάρτε στο χέρι σας λίγο από τη ζύμη σαν μπάλα του πινγκ πονγκ. Κάνουμε μια μικρή τρύπα και βάζουμε τη γέμιση.
Γέμισα σήμερα με δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι και μισό καρύδι. Κάνουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
4- Τοποθετήστε όλες τις μπάλες στο ταψί.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για περίπου 25 λεπτά, όχι περισσότερο. Τα βγάζουμε από το
φούρνο.
Μεταφέρετε αμέσως και βυθίστε σε σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 λεπτά.
Τα αλείφουμε όλες τις πλευρές με νιφάδες καρύδας και τα αφήνουμε στην άκρη. Τα σερβίρετε όπως θέλετε!

Απολαύστε

Follow Mari on intstagram
Suubscribe Mari’s channel on Youtube

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με ρύζι, κιμά και σταφίδες
Επόμενο άρθροΑυτές οι μπριζόλες είναι μαλακές σαν βούτυρο. Δεν χρειαζόμαστε μαχαίρι