Συστατικά

2 μεσαίες έως μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

αλάτι πιπέρι

ελαιόλαδο

1 κουταλάκι απλή σάλτσα ντομάτας

3 κσ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κσ. φύλλα θυμαριού

340 gr. κρέμα γάλακτος

110 γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Ρίξτε στις μελιτζάνες αλάτι και πιπέρι. Αλλείψτε τες ελαφρά με ελαιόλαδο. Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή το ταψί σε υψηλή θερμότητα και τηγανίζετε τις φέτες μελιτζάνας σε παρτίδες μέχρι να χρυσήσουν και στις δύο πλευρές. Αφήστε κατά μέρος ενώ προετοιμάζετε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να μειωθεί περίπου σε 1 φλιτζάνι, στη συνέχεια ανακατέψτε το μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνα και όλα τα ψιλοκομμένα βότανα. Αλατοπιπερώνουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώστε ένα ταψάκι 22 εκ και τοποθετήστε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μόνο στρώμα. Καλύψτε με ένα λεπτό στρώμα απλής σάλτσας ντομάτας και πασπαλίζουμε παρμεζάνα. Κάντε δύο ακόμη στρώματα μελιτζάνας και σάλτσας, καλύπτοντας από πάνω με σάλτσα ντομάτας. Ρίξτε από πάνω τη κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε σε ένα τελικό στρώμα τυριού παρμεζάνα. Ψήνουμε ακάλυπτα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκωθούν, περίπου 25-30 λεπτά. Αφήστε λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε. Επίσης νόστιμο σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΕνα νόστιμο παγωτό vanilla oreo….και για Vegan
Επόμενο άρθροΜία αφράτη τάρτα που θα τρελαίνει τους γευστικούς σας κάλυκες