Μελιτζάνες κοκκινιστές με Τραχανά

Η Συνταγή είναι της γνωστής chef

Συστατικά

1 κιλό αδύνατες μελιτζάνες, πλυμένες
120 ml 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένα 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
Ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες τριμμένες, καθαρισμένες απο την φλούδα ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 240 ml (1 φλιτζάνι) νερό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
360 ml 1 1/2 φλιτζάνια ή περισσότερο νερό ή ζωμό λαχανικών
250 γραμμάρια 1 1/2 φλιτζάνια ξινό τραχανά ή πλιγούρι

Οδηγίες

Αφαιρέστε τα στελέχη και κόψτε τη μελιτζάνα σε παχιές φέτες πάχους περίπου 2,5 cm. Βυθίστε τα για 30 έως 60 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ με
αλατισμένο νερό για να ξεπλυθεί κάθε πίκρα. Με τα χέρια σας πιέστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέστε τη μελιτζάνα και συνεχίστε να σοτάρετε, ανακατεύοντας για να τις χρωματίσετε και στις δύο πλευρές.
Ανακατέψτε τις ντομάτες ή τοματοπολτό, μαϊντανό και φύλλα δάφνης. Καλύψτε το ταψί για να βγει το υγρό από τις ντομάτες για πέντε λεπτά, μειώστε τη φωτιά σε σιγοβράσιμο και, εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό εάν οι μελιτζάνες αρχίσουν να κολλάνε.
Όταν οι μελιτζάνες τελειώσουν κατά το ήμισυ, ανακατέψτε τον τραχανά ή πλιγούρι, προσθέστε 240 ml (1 φλιτζάνι) νερό ή ζωμό, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και οι κόκκοι τραχανα να είναι μαλακοί. Ελέγξτε το τηγάνι τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάνε και προσθέστε περισσότερο υγρό όσο απαιτείται. Καρυκαυεστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΙσπανική “ομελέτα” στο φούρνο με πατάτες και λουκάνικα…πλήρες γεύμα
Επόμενο άρθροΜπριαμ…το απόλυτο ελληνικό vegan πιάτο που λατρεύουν όλοι.