Δείτε Επίσης: Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας | Είναι το καλύτερο Τσουρέκι με σοκολάτα & γιαούρτι

Εξαιρετικό κέικ σοκολάτας! 

Συστατικά:

αυγά – 4 τεμ
ζάχαρη βανίλιας – 1 φακελάκι
ζάχαρη – 200 g
λάδι – 100 ml
αλεύρι – 190 g
κακάο – 2 κουταλιές της σούπας
Μπεικιν παουντερ – 2 κουταλιές της σούπας

Συστατικά για την κρέμα:
αυγά – 2 τεμ
ζάχαρη – 200 g
κρέμα ζαχαροπλαστική βανίλια – 1 φακελάκι
γάλα – 500 ml
κρέμα γάλακτος – 200 ml
βούτυρο – 150 g

Συστατικά γλάσσο:
σοκολάτα – 200 g
βούτυρο – 60 g

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ σπάμε 2 αυγά,ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ενώ προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία πηχτή κρέμα που βράζει με φυσαλίδες. Την βγάζουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 50 λεπτά.

Για το κέικ

Χτυπάμε τα αυγά , ζάχαρη , βανίλια 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Αναμιγνύουμε αλεύρι, κακάο, μπεικιν και κοσκινίζουμε το μείγμα μέσα στο υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο σοκολατένιο υγρό μείγμα.

Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα σε ταψί (τσέρκι με δαχτυλίδι) στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χτυπάμε με ένα μίξερ την κρεμα γάλακτος να φτιάξουμε σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε με το μίξερ και το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη

Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα βανίλιας ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και χτυπάμε.
Προσθέτουμε την μισή και παραπάνω σαντιγί και χτυπάμε πάλι.

Συναρμολόγηση

Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ βγάζουμε το δαχτυλίδι και το κόβουμε εγκάρσια στην μέση το κέικ (έχουμε 2 παντεσπάνια)
Στο πρώτο στρώνουμε την μισή κρέμα βάζουμε πάλι το δαχτυλίδι

και από πάνω βάζουμε και στρώνουμε με κρέμα και το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Λιώνουμε σε ένα φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα με το βούτυρο και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα στο κέικ,  

και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο αφαιρούμε το δαχτυλίδι κόβουμε και σερβίρουμε

ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟ

Δείτε Επίσης: Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας | Είναι το καλύτερο Τσουρέκι με σοκολάτα & γιαούρτι

ΠΗΓΗ: Saporito.TV

Προηγούμενο άρθροΚέικ σε 5 λεπτά μαγειρεμένο στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΌταν θέλω πίτα γρήγορη και νόστιμη