Κέικ μανταρίνι

Απαραίτητα υλικά

1 κιλό μανταρίνια καθαρισμένα
2 αυγα
170 γραμμάρια ζάχαρης
130 ml γάλα
100 ml φυτικού ελαίου
Πολτός από 4 μανταρίνια
100 γραμμάρια κορν φλαουρ
200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 συσκευασία βανίλιας,
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας 4 ολόκληρα μανταρίνια (τα υπόλοιπα τα χωρίζουμε σε φέτες) στο μπλέντερ και τα κάνουμε πολτό και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία Μπασίνα ρίχνουμε 2 αυγά , ζάχαρη, και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει
ωχροκίτρινο το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα, λάδι και χτυπάμε πάλι με το μίξερ καλά και τότε προσθέτουμε και τον
πολτό μανταρινιού.
Κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μείγμα το μισό αλεύρι, κορν φλαουρ, μπεικιν και βανίλια και ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός να αναμειχθούν καλα και τότε προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.

μανταρίνι κέικ

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι πυρεξ 26 εκ περίπου και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ισιώνουμε το μείγμα και απο πάνω στρωνουμε τις φέτες μανταρινιού να καλύψουν όλη την επιφάνεια

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψτε να σερβίρετε

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα γεμιστά κιμαδοπιτάκια στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΑφράτες πίτες με καραμελωμένα λαχανικά