Τούρτα Σοκολάτας Διαίτης

Υλικά:

80 γρ αποβουτυρωμένο γάλα
180 γρ γιαούρτι άπαχο
60 γρ βρώμη (πλιγούρι βρώμης)
100 γρ ζαχαρη στεβια (ζάχαρη από φύλλα στέβιας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο γλυκαντικό όπως ερυθριτόλη κ.λπ.
κατά βούληση)
1 αυγό
50 γρ σκόνη κακάο
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ υγρή βανίλια

Γλάσο (προαιρετικό αλλά συνιστάται):
40-50 g σκόνης κακάο
45 γρ φρέσκο ​​γάλα
20 γραμμάρια γιαούρτι
Γλυκαντικό για γεύση

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε αυγά, υγρή βανίλια, γλυκαντικό και γιαούρτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το πλιγούρι βρώμης και τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά. Το τελικό μείγμα μοιράζετε σε δύο φόρμες με χαρτί στο κάτω μέρος και ψήνεται στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κέικ (περίπου 30 λεπτά) κάνουμε τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα.

Για το γλάσσο
Σε ένα μπολ ριχνουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατευουμε πολυ καλα να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατευουμε μέχρι να παρουμε ένα ωραίο γλασσο.


Ρίξτε το έτοιμο γλάσο αναμεσα στα δυο παντεσπανια

και καλυψτε απο πάνω όλο το κέικ .

καλη απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με ψωμί του τοστ
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και ελιές μμμμμ… νόστιμο