Μοσχάρι σε κόκκινο κρασί με λαχανικά και κουσκούς !!
***********************

Το νόστιμο ψητό μοσχάρι με λαχανικά σε κόκκινο κρασί είναι η ιδανική επιλογή για
δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους σας !!
Η οικογένεια και οι φίλοι θα εκπλαγούν !!

Συνταγή από τη Mari Glasgow

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: για 6 μερίδες

1300 γραμμάρια μοσχάρι (εγώ έβαλα ποντίκι)
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
2-3 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια 2-3 cm
2 μίσχοι σέλινου, ψιλοκομμένες σε μεγάλα κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
2-3 φύλλα δάφνης
Μερικά πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας μείγμα θυμαριού και ρίγανης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το κουσκούς:
*******************
1 ποτήρι κους-κους
3 ποτήρια νερό
1 φλ του καφέ ελαιόλαδο
1 κγ Maggi
Αλάτι και πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
****************************

1) – Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC

2) – Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα (βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά
μεγάλη) και στη συνέχεια τσιγαρίστε το κρεας σε όλες τις πλευρές. Προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοταρετε τα λίγο. Τακτοποιήστε τα γύρω από το κρέας στην κατσαρόλα.
3) -Προσθέστε ολόκληρα τις σκελιδες σκόρδου, φύλλα δάφνης, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέστε το κόκκινο κρασί. Αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά.
4) – Προσθέστε το ζωμό κρέατος και καλύψτε κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρέψτε στον προθερμασμένο φούρνο για 1,5 έως 2 ώρες, γυρίζοντας το κρέας στη μέση του χρόνου.
5) – Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το κρέας είναι έτοιμο, δοκιμάστε να το τρυπήσετε με ένα πιρούνι.
Εάν το πιρούνι διεισδύει εύκολα το κρέας είναι έτοιμο, αλλιως θα χρειαστεί λίγο περισσότερο.
Κατά γενικό κανόνα, το ιαρκεί από 25 έως 30 λεπτά ανά 500 g.
6) -Αφαιρέστε το κρέας και τα λαχανικά από την κατσαρόλα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με σχισμή και μεταφέρετε σε ένα ζεστό πιάτο σερβιρίσματος, καλύψτε χαλαρά με φύλλο αλουμινίου για να  διατηρηθεί ζεστό.

7) – Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ρίξτε σε μια κατσαρόλα όλους τους χυμούς από το ψητό κρέαςκαι τα λαχανικά για να φτιάξετε μια σάλτσα. Διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ σε κρύο νερό και προσθέστε μλεσα στους χυμούς. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το μείγμα κορν φλαουρ και να γίνει παχια ρευστή σάλτσα.

8) – Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κους – κους για 2-3 λεπτά
ρίχνουμε το νερό ζεστό το Maggi το αλάτι και πιπέρι (προσέχουμε το αλάτι) και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 10-15 λεπτά. Μέχρι να κρυώσει το κους – κους κατά διαστήματα ανακατεύουμε 4-5. φορές να γίνει σπυρωτό. Καλή επιτυχία
9) – Σερβίρετε το κρέας σε φέτες με λαχανικά και το Κουσκούς !!
Φυσικά θα πρέπει να σερβίρεται με σαλάτα ή διαφορετικά ορεκτικά !!
Καλή όρεξη!!!
Ευχαριστώ

Συνταγή από τη Mari Glasgow

Ακολουθήστε την Mari Glagov στο instagram 

Προηγούμενο άρθροΤο Κεικ με τις 3 Στρώσεις … είναι εύκολο αλλά και εντυπωσιακό
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες…είναι απίθανοι