Δείτε Επίσης: Μοσχαράκι με μελιτζάνες στο φούρνο | Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια Στιφάδου και χοντρά Μακαρόνια

Μοσχαράκι Κοκκινιστό της Μαμάς

Συστατικά:

6 κσ ελαιόλαδο
1800gr κρέας κομμένο σε κομματια 4 εκ περίπου
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα σκόρδα ψιλοκομμένα
60ml κόκκινο κρασί γλυκό  ή ημίγλυκο
1 πολύ ώριμη ντομάτα
3 κσ ντοπατοπελτέ
2-3  φύλλα δάφνης αποξηραμένα
10-12 κομμάτια γαρύφαλλου
10-12 τεμάχια μπαχάρι allspice
1 ξυλάκι κανέλας

 Οδηγίες:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε υψηλή θερμοκρασία. Τιγαρίστε το μοσχαρίσιο κρέας σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και αφήστε το κατά μέρος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην προσθέτετε όλο το κρέας στην κατσαρόλα ταυτόχρονα. Η θερμοκρασία θα πέσει αμέσως και το κρέας δεν θα τσιγαριστεί σωστά.
Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο.
Ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψετε πλήρως το κρέας.
Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνετε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζετε για 1-2 ώρες. Μέχρις ότου το κρέας είναι αρκετά τρυφερό όταν το τσιμπήσετε και η σάλτσα να έχει πήξει αρκετά.

Σημείωση: Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με την σκληρότητα του κρέατος.
Σερβίρετε με μια γαρνιτούρα της προτίμησής σας.

Δείτε Επίσης: Μοσχαράκι με μελιτζάνες στο φούρνο | Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρεμμυδάκια Στιφάδου και χοντρά Μακαρόνια

Credit to

Προηγούμενο άρθροΠράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι
Επόμενο άρθροΩραίο γλυκάκι με μέλι και κρέμα σε στρώματα